Stinger’den Sonra Savaş Nereye Evrilecek?

NATO ve Amerika’nın genişleme isteği, Rusya’nın kendi güvenliği ve Ukrayna’daki soydaşlarının soykırıma uğraması, Rusya’nın Ukrayna operasyonunun başlamasına neden oldu.

Olay elbette bu kadar basit değildir. Eğer Amerikan televizyonlarındaki yorumları izlerseniz, Amerika’nın dünya egemenliğini kaybetme kaygısının asıl sebep olduğunu anlarsınız.

Asıl anlatmak istediğim iki husus var. Birincisi yaptırımlar, ikincisi ise, Ukrayna’da Amerika ve Avrupa’nın başlattığı örtülü savaş. Stinger savaşı.

Yaptırımlar, Avrupa’ya giden gaz hatlarından sadece Kuzey Akım 2. Gaz Boru hattı kapalı kalacak. Bu hat yeni döşenmişti. Almanya zaten Amerika’nın baskısı nedeniyle vanayı açamamıştı.

Avrupa, günde 750 milyon Dolar Rusya’ya ödemelerini yapıyor.

Rusya hatlarını kapatmadığı sürece, gaz akışı devam edecek gibi görünüyor. Batının SWİFT hattını Rusya’ya kapatması, sadece Rusya için değil tüm dünya için çok büyük sorunlar yaratacak.

Tedarik zinciri tümden kopacak, fiyatlar korkunç derece de yükselecek. Kuyruklar çoğalacak.

Bu işin tüm dünyayı ilgilendiren tarafı.

Biden, tüm konuşmalarında örtülü savaşı tercih ettiklerini ima etmişti.

Anlaşılan o ki, Almanya’yı da ikna etmişler. Almanya Ukrayna’ya Stinger Füzeleri vermeye başlamış.

Omuzdan atılan bu füzeler tamamen sivil iç savaşlarda kullanılan silahtır.

Sivilleri stinger füzeleri ile donatarak, Rusya’nın cephe savaşı yapmasının önünü kesmektir. Ağır silah kullanmak zorunda kalınca sivilleri öldürülmesi riski ortaya çıkacağından, Rusya’yı bu şekilde durdurmayı planlıyorlar.

Rusya, Irak’ta Amerika gibi seyreltilmiş nükleer bomba kullanmayacağına göre, savaşın çok uzun sürme durumu ortaya çıktı.

Gerçi Rusların Hem Afganistan’da hem de Çeçenistan’da, şehir savaşı yapma deneyimi var ama işin uzayacağı anlaşılmaktadır.

Operasyonun uzaması, örtülü ve kirli bir savaşa dönüşmesi hem çok insanın ölmesine hem de savaşın tüm sivillere sirayet etmesine sebep olacaktır.

Dediğim gibi tüm dünya büyük bir kırılma sürecine girmiş durumdadır.

Savaşın büyük bir kısmı medya savaşı olarak devam ettiği için şimdilik Batı medyası üstünlüğünü sürdürüyor. Ve manipülasyonlara devam ediyor.

Batıya kulakları açık, Doğuya kulakları kapalı bizim medyamızda, Amerikancı manipülatörlerinin fink attığını görüyoruz. Rusya elini çabuk tutmazsa, savaş uzadıkça, medya savaşını kaybettikçe, Rusya için işlerin başlangıçtaki kadar kolay olmayacağını söyleyebiliriz.

YORUM EKLE