BAFRA OVASINDA KAVUN HASADI BAŞLADI

Samsun’un Bafra ilçesinde ovada kavun hasadına başlandı.

BAFRA OVASINDA KAVUN HASADI BAŞLADI

Bu yıl Bafra Ovasında 10 bin dönümlük alanda kavun ekimi yapıldı. Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, Bafra İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Dursun ve beraberindeki heyet ilk kavun hasadını gerçekleştirmek üzere Koruluk Mahallesi’nde İsmail Dursun tarafından ekilen araziye konuk oldu.
 Burada bir konuşma gerçekleştiren Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen “Bereketli ve hayırlı uğurlu olsun. Çiftçilerimiz emek sarf ediyorlar. Herkes için hayırlı olsun. Bafra’mız içinde bereketli olsun” dedi.
İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Dursun, "İlk hasadı burada yapıyoruz. Bafra'mızda 10 bin dönüm alanda kavun yetiştiriciliği yapılıyor. Ortalama 4 ton verim alınıyor. Bu da 40 bin ton kavun hasadına denk geliyor. Umarım çiftçimiz açısından bereketli, iyi bir yıl olur" diye konuştu.
Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, “Ben ilk başta sayın kaymakamıma tarıma önem verdiği için teşekkür ediyorum. Ben geçen seneyi baz alarak söylüyorum. Bu yıl daha bereketli ve daha verimli bir yıl olmasını diliyorum. Bu arazide yaklaşık 120 dönüm kavun arazisi var. Tarımla uğraşan bütün çiftçilerimize bereketli bir yıl diliyorum. Bafra’mıza hayırlı uğurlu olsun ”ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından arazide kesilen kavundan ziyarete gelen heyete ikram yapıldı.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER