Bafra`da Kenevir Yetiştiriciliği semineri

Tarım ve Orman Bakanlığınca ülke genelinde 19 ilde izinle kenevir yetiştiriciliği yapılacak, bu kapsamda Bafra ilçesinde üreticilere düzenlenen seminerle bilgiler verildi.

Bafra Ziraat Odası toplantı salonunda düzenlenen Seminerde, kenevir yetiştirilecek olan illerin arasında Samsun’un da bulunduğunu ifade eden Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü Nail Kırmacı Samsun`da bu işi sürdüren Vezirköprü tekti. Vezirköprü`de devam eden bu olayın biz artık közlenmiş küllenmiş bu ateşi yakmanın çabası içerisindeyiz. Bununla alakalı olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın bu işe el atması çalışmaları birden çok fazla hızlandırdı. Bu konuda bizler Vezirköprü`de yapılması gereken ne varsa Üniversitemizle araştırma enstitülerimizle beraber bu çalışmaları yürütüyoruz. İnşallah önümüzdeki sezonda da tohumluk sorunumuz aşılacaktır. Sonraki sene daha da güzel olacak” dedi.

Toplantıya katılan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın kenevir üretiminde atağa geçileceğini açıklamasının ardından, dünyanın en kaliteli kenevir tohumunun Samsun'da bulunuyor olması ve kenevir ekimi için pilot il olarak Samsun'un seçilmesi oldukça sevindirici. Bu manada ortaya koydukları samimi gayret nedeni ile İl ve ilçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimize, irat odası Başkanımız ve personeline teşekkür ediyorum” Dedi.

Seminerde uzmanlar ilaç sanayiinden tekstile ve biyoenerjiye kadar farklı alanlarda ekonomiye fayda sağlayacak kenevir ekimini çiftçilerin 1 Ocak-1 Nisan tarihleri arasında “mahalli mülki amirliklerden” alacakları izinle yapabileceklerini, izin alınmadan ekimin ise TCK’ya göre suç olduğunu anlattılar" Ayrıca uzmanlar çiftçileri kenevir ekiminin nasıl ve ne zaman yapılabileceğini ile ilgili bilgilendirdiler.

Düzenlenen seminere Bafra Kaymakamı Ahmet Adanur, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü Nail Kırmacı, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Dursun, İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Gökay Gökdoğan ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2019, 17:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER