banner223

Bafra’da lahana, üreticisinin yüzünü güldürdü

Samsun’un Bafra ilçesinde kışlık sebze ürünlerinden lahana fiyatının beklentinin üzerinde olması üretici ve komisyoncunun yüzünü güldürdü.

Bafra’da lahana, üreticisinin yüzünü güldürdü

Samsun’un Bafra Ovasında 90 bin dekarda üretimi yapılan kışlık sebze ürünlerinden lahananın, ovada 25 bin dekarlık alanda ekimi yapıldı. Geçtiğimiz sezonda birçok üreticinin tarlasında kalan ve 20 kuruşlara kadar gerileyen lahana fiyatı bu sezonda 1 lira ila 1,5 lira arasında alıcı buluyor.

 Türkiye’de en çok lahana ekiminin yapıldığı Bafra Ovası’nda üreticilik yapan Sabri Şahin, “Çok şükür bu yıl tüm kışlık sebze ürünlerinde olduğu gibi lahananın fiyatı da bizleri memnun ediyor. Hal’e getirmiş olduğumuz ürünlerimize başta Hal’de ki komisyoncular olmak üzere dışarıdan gelen alıcılar da rağbet gösteriyor. Bu yıl elimizde ürün kalmıyor. Taleplere cevap veremiyoruz. Temenni ediyoruz ki şu anki fiyatlar düşmez ve böyle gider” ifadelerini kullandı.

Bafra Sebze ve Meyve Halinde komisyonculuk yapan Sefer Köksalan ise “Verimli ovamızda ekilen kışlık sebze ürünlerinden olan beyaz lahananın ve kışlık sebze ürünlerinin fiyatının dan üreticiler ve biz komisyoncular memnunuz. İlerisi ne gösterir bilemem ama ne üreticinin elinde ürün kalıyor ne de biz komisyoncularda kalıyor. Hale gelen ürün alıcısını hemen buluyor. Şu an beyaz lahana 1 lira, Kırmızı lahana 2 lira, brüksel lahanası 5 lira gibi fiyatlara alıcısını buluyor. Son iki seneye bakarak bu yıl ki fiyatlarda üreticinin yüzü de gülüyor. Buradan günde 50 Tır’a yakın şehir dışına sevkiyat sürüyor. Alıcı üreticinin tarlasından bile ürünü alıp gidiyor ”dedi.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Muhammet SÖYLEMEZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER