Bafra`da TARIMSAL ÜRÜN POTANSİYELİ masaya yatırıldı

Samsun`un Bafra ilçesinde ilçenin Tarımsal Ürün Potansiyeli Açışından değerlendirilmesi çalıştayı düzenlendi.

Bafra`da TARIMSAL ÜRÜN POTANSİYELİ masaya yatırıldı

Samsun`un Bafra ilçesinde ilçenin Tarımsal Ürün Potansiyeli Açışından değerlendirilmesi çalıştayı düzenlendi.

Bafra Ticaret Borsası ev sahipliğinde Samsun Valiliği Bafra Kaymakamlığı ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı işbirliği ile Bafra ilçesinin Tarımsal Ürün Potansiyeli Açışından değerlendirilmesi çalıştayı düzenlendi.

Samsun Valisi Osman Kaymak`ın başkanlığında gerçekleşen çalıştayta OKA tarafından hazırlanan Bafra ilçesinin tarımsal ürün potansiyeli raporuna dair bilgiler paylaşıldı. Rapordan yola çıkılarak Bafra ilçesinin tarımsal sorunları ve hedefleri ortaya konularak, katılımcıların görüş, öneri ve fikirleri değerlendirildi.

DOĞRU TESPİTLER DOĞRU ÇÖZÜMLER GETİRİR

Çalıştayda konuşan Samsun Valisi Osman Kaymak, “Samsun`un en önemli ovaları Bafra ve Çarşamba ovasıdır. Bu ovalar aslında Türkiye`nin gıda deposudur. Son yıllarda gıda insanlar için stratejik bir konumdadır. Her şeyin karşılığı var, fakat gıdanın yok. Allah`a şükür bunlarda elimizde var. Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı çok önemli bir sunum yaptı. Balıkçılık yapan çeltik yapan kışlık sebze yapan herkes burada bu sunum her şeyi faklı boyutta görmek için çok önemliydi. Elimizde doğru bilgiler olduğunda doğru yatırımlar yapılır. Doğru tespitler doğru çözümler getirir. Bafra tarım alanında çok önemli bir ilçedir. Amacımız insanların daha çok kazanacaklarını sağlayacak bir ortam oluşturmaktır. Burada hiç akla getirilmeyen hiç konuşulmayan farklı öneriler getirin. Kişisel konular değil farklı öneriler sunun” dedi.

Çalıştaya Samsun Valisi Osman Kaymak, Bafra Kaymakamı Ahmet Adanur, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Samsun İl  Tarım ve Orman Müdürü Nail Kırmacı, OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen, Bafra Ticaret Borsası Başkanı Namık Kibaroğlu, Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, Bafra TSO Başkanı Göksel Başar, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, çiftçiler katıldı.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER