Ziraat Odasından çeltik üreticilerine bilgilendirme

Samsun`un Bafra ilçesinde Ziraat Odası tarafından çeltik üreticilerine yönelik toplantı yapıldı.

Ziraat Odasından çeltik üreticilerine bilgilendirme

Bafra Ziraat Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Doç. Dr. İsmail Sezer, Yar. Doç Dr. Hasan Akay ve Prof. Dr. Hüsrev Mennan 19 Mayıs Üniversitesinden gelerek konuşmacı olarak katıldı.

Yar. Doç Dr. Hasan Akay yaptığı konuşmada “ Çeltik Tarımında verimi etkileyen faktörler arasında yağış faktörü önemlidir. Fazla miktarda yağış havanın nispi nemini artırmaktadır. Bu da nemden kaynaklanan hastalıklara sebep olmakta ve güneşlemeyi de azaltmaktadır.  Hasat zamanında ki yağışlar yatma meydana getirerek hasadı geciktirir ki bu durum ürün kaybına ve dane kalitesinin düşmesine neden olur.  Çeltik ürünü toprak isteği bakımından seçici değildir. Su geçirgenliği az, derin tınlı ve besin maddelerince zengin topraklarda daha iyi yetişir. Tuzlu toprakların ıslahında en ideal bitkilerden biridir” dedi.

Konuşmanın ardından Doç. Dr. İsmail Sezer çeltik yetiştiriciliği gübreleme ve yanık hastalığı konusunda Prof. Dr. Hüsrev Mennan ise yabancı otlarla mücadele konusunda seminer verdi.

Toplantıda Doç. Dr. İsmail Sezer, Yar. Doç Dr. Hasan Akay ve Prof. Dr. Hüsrev Mennan`ın yanı sıra Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner ve yönetimi, çiftçiler ve ziraat odası çalışanları hazır bulundu.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2018, 10:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER