Hancıoğlu, bakan Kasapoğlu’na sordu: “Terme Yurdu’nu kapatacak mısınız?”

​​​​​​​CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Terme KYK Yurdu’nun kapanacağına dair iddialar hakkında Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’ndan açıklama istedi. Bakan Kasapoğlu’na bu konuda bir hazırlıklarının olup olmadığını soran Hancıoğlu, hali hazırda kiralık bir binada bulunan Terme Öğrenci Yurdu’nun faaliyetlerini kamuya ait mülkte yürütmesini sağlayacak yatırım projesinin hangi sebeple 9 yıl geciktiğinin de açıklanmasını istedi.

Hancıoğlu, bakan Kasapoğlu’na sordu: “Terme Yurdu’nu kapatacak mısınız?”

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Terme KYK Yurdu’nun kapanacağına dair iddialar hakkında Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’ndan açıklama istedi. Bakan Kasapoğlu’na bu konuda bir hazırlıklarının olup olmadığını soran Hancıoğlu, hali hazırda kiralık bir binada bulunan Terme Öğrenci Yurdu’nun faaliyetlerini kamuya ait mülkte yürütmesini sağlayacak yatırım projesinin hangi sebeple 9 yıl geciktiğinin de açıklanmasını istedi.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, bir süredir Terme kamuoyunun gündeminde olan KYK yurdunun kapatılacağına ilişkin iddia ve tartışmalar hakkında, konunun asıl muhatabı olan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’ndan açıklama istedi. Konuyu bir önergeyle Meclis gündemine taşıyan Hancıoğlu, bakanlığın yükseköğrenim gören öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılamakla yükümlü olduğunu anımsatarak “Hal böyle iken seçim bölgem olan Samsun’un Terme ilçesinde bakanlığınıza bağlı olarak faaliyet yürüten yükseköğrenim yurdunun kapatılacağı yönünde değerlendirmeler ve iddialar gündeme gelmiştir” dedi.

Hancıoğlu, 19 Mayıs Üniversitesi Terme Meslek Yüksek Okulu’nda geçen yıl 5 ayrı programda toplam 675 öğrencinin akademik eğitim aldığını; ilçede başkaca bir yurt bulunmadığı için yada ev kiralama veya otelde barınma olanağı bulunmayan çok sayıda öğrencinin bu yurtta kaldığını da belirtti. Çarşamba’daki yurdun inşası sürecinde Terme yurdunda barınan öğrencilerin de gelecek yıldan itibaren Çarşamba’ya nakillerinin gündeme gelebileceğine işaret eden Hancıoğlu bu durumda Terme Yurdu’nun kapanma tehlikesinin daha da endişe verici bir boyuta ulaşacağını kaydetti.

CHP’li Hancıoğlu bu değerlendirmelerinin ardından Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’ndan şu sorunlara cevap vermesini istedi:

  • Bakanlığınız ve bağlı kurumu olan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, faaliyette olan bir yurdu, hangi kriterleri gözeterek kapatma kararı almaktadır?
  • Terme ilçemizde faaliyet yürüten Öğrenci Yurdu’nu kapatma gibi bir planı/hazırlığı var mıdır? Şayet varsa bu tasarrufun gerekçesi ve amacı nedir?
  • Bakanlığınız, 2013 yılında yatırım programına aldığı, arsa tahsisi gerçekleştirilen, ancak ödenek ayrılmadığı için inşaatına başlanmamış olan Terme yurt projesini hayata geçirecek mi? Şayet geçirecekse bunun tarihi nedir?
  • Hali hazırda kiralık bir binada bulunan Terme Öğrenci Yurdu’nun, faaliyetlerini kamuya ait bir mülkte yürütmesini sağlayacak yatırım, hangi sebeple 9 yıl gecikmiştir?

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER