TOPLUM OLARAK NEREYE GİDİYORUZ?

                        Yüzde 99'u müslüman diye övündüğümüz ancak müslümana hiç uymayan davranışlarla yaşamaya devam ediyoruz. Gazete, televizyon ve internet medyasında 3. sayfa haberlerinden toplumun nasıl bir cinnet geçirdiğini ancak fark edebiliyoruz.

                        3 yaşındaki bir bebeğe tecavüz eden bir komşu, 4.5 yaşındaki kızına 1.5 yıl tecavüz eden bir baba, 17 yaşında kanseri yenmiş bir kızımızı öldürüp gömen bir mahluka nasıl müslüman diyelim, nasıl insan diyelim. Uyuşturucu ve fuhuşun, soygun, gasp ve adi suçların yüzde bilmem kaçlarda arttığı, gençliğimizin bu bataklara nasıl battığını bir türlü çözemiyoruz.  Müslüman bir toplum olarak bunlara nasıl müsamaha gösterildiğini, adalet ve hukuk sistemimizin nasıl çaresiz olduğunu görmekten bi haber sadece duaya sığınıp lanetler okuyoruz.

                        Artık insanlar kendilerine yapılan adaletsizliklerin, haksızlıkların cezasını kendileri vermek istiyor. Neden çünkü adalet sistemine olan güven yok, suçlu yakalanıyor suçu sabit ama denetimli serbestlik teranesi ile salınıyor. ''Adaletin olmadığı toplumlar yıkılmaya mahkumdur." Hz

YORUM EKLE
YORUMLAR
Serap Uysal
Serap Uysal - 6 yıl Önce

Hepimiz yani fertler ve toplum,devlet ve millet biz nerde yanlış yaptik da bu hale geldik diye sorgulama gerekiyor.