Toplumu Bu Kadar Germeyin Fitne Ateşinde Siz de Yanarsınız !

Siyasi bağnazlık, makam ve mevki hırsı çok kötü bi şey; insanın adeta gözünü hırs bürüyor hiç bir şeyi görmez oluyor. “Biz kardeşiz yapmayın bunu diyoruz!” Adam ne kardeşi böyle düşünen benim kardeşim olamaz diyor? Allah ıslah eylesin. Hatta Allah’ın ayetlerini delil olarak gösteriyorsun ben bu safsatalara inanmam diyor. Peygamberimizin hadisini okuyorsunuz onu birileri uydurmuş diyor! Ne günlere kaldık Ya Rabbi!

Elinden gelse seni bir avuç suda boğacak! Toplumu o kadar gerdiler ki: patlamaya hazır bir bombaya çevirdiler. Nedir bu kadar kin, nedir bu kadar öfke ve düşmanlık söyler misiniz? Şu acılı sıkıntılı dönemimizde bile bu fitne ateşini yakmaya devam ediyorsunuz.

Bu seçim döneminin en rezil olayı yalan ve uydurma haber konusu. Her gün yeni bir yalan haber uyduruluyor ve toplum bu yalan haberle bir birine düşürülüyor. İstediğiniz kadar yalan haber olduğunu isbat edin bu uydurma haber diye… Yalan  fabrikası kurulmuş her gün her an bir yalan haber! Rezaletin, düşmanlığın, fitnenin ve bölücülüğün danıskası bu….

Dün yine Wapsat gurubunda bir tanıdığım bir Arkadaşım paylaşım yapmış: Beynim durdu tüm sinirlerim gerildi: Neymiş efendim Diyanet bir fetva yayınlamış: Edinilen Depremzede evlat ile evlenilebilir ve nikah yapılabilirmiş  ! Bu yalan ve uydurma haber üzerine yorum yapan yapana: Adeta Diyaneti ve din adamların dinsiz ve sapık ilan edercesine !…Tüm sinirlerim ayağa kalktı ve isyan ettim. Bu kadar rezil bir haber olamaz!

Konuyu hemen araştırdım. Diyanete birileri soru sormuş diyanette edinilen evlada nikah düşer mahremdir dikkat etmek lazım demiş; yani bu çocuklara devletin sahip çıkmasını ima eden uygun bir görüş bildirmiş. Oldu şimdi din görevlilerin hepsi sapık uçkur düşkünü!. Çünkü bu haberi yapanın fikri zikri bozuk.

Yüzde yüz eminin ki bu soruyu soran şerefsiz de maksatlı ve fitne çıkarmak için sormuş olmalı. Böyle bir soruya dinen cevap veren hoca da Allah’ın ayetlerini göz önünde bulundurarak dini bir hüküm söylemiş ki bu hüküm doğru: Evlat edinme nikahı ortadan kaldırmaz ailenin her hangi biri ile bunun evlenmesi haram değildir. Bu bir dini yorum !

Ama soran ve haberi yapan şerefsiz bununla fitne çıkarmanın peşinde ki; hedefine ulaşmış olmalı. Çünkü tüm avanelerine din adamlarına ve Diyanete kin kusturmayı becerdilr. Bunu yapan belirli ekip ve belirli gazeteler. Türk Milleti  ve din düşmanlığını sanat edinmiş bölücü, fitneci  kafir güruh!…

Güya buna yorum yapan cevap veren cuhela da yazıyor: “Bunların hepsi sapık Diyanet kapatılmalı!” Bu kadar hain şerefsiz bir düşünce ve yorum olur mu? Din adamı olmasa ortalık fitne fesattan geçilmez, bire cenabet ölün bile ortada kalır imansız gidersin!

Yok asıl niyet bu değil toplumu germek ve bir birine düşürmek ! Bu devlet ve millet düşmanlığının vatan hainliğinin  ta kendisidir. Bu millete bu kadar mı düşmansınız siz. Siyasetinin başınıza çalınsın bu ülkenin ekmeğini yiyor havasını teneffüs ediyorsunuz. Yediği ekmeğe yaşadığı ülkeye hainlik etmek damarınız da mı var sizin ?…

Böyle bir siyaset olmaz, böyle bir hizmet olmaz, böyle bir kardeşlik ve böyle bir insanlık olmaz ! Sanırım böyle bir anlayış ecnebi ülkelerinde dahi yoktur. Bir birimizi yemediğimiz kaldı. Kini öfkeyi düşmanlığı ülkeye tohum eker gibi ekiyoruz da bunun sonucunu hiç mi düşünmüyoruz. Bu ülke batarsa bu ülke işgale uğrarsa senin kaçacağın göçeceğim yer nere söyler misin? Bu ihanet  bu düşmanlık sana ne kazandıracak ?

Dinimiz de insanlığımız da adamlığımız da bize şunu öğütler: Kardeş olmayı kucaklaşmayı ve hep birlikte ülkeye ve kardeşliğimize sahip çıkmayı! İnsan olmak da bunu gerektirir kardeş olmak da!.. Kardeş olmalıyız diye yazıyorum: Kadının bana cevabı şu: “ Ne kardeşi bu sapık benim kardeşim olamaz!”
Sapık dediği din adamı ve Diyanet bu kadar gözünü kan ve intikam bürümüş mahluklar işte..  Bu kimin eseri yanlış konuşan yalan haber uyduran siyasetçilerin eseri….

Herkes sözüne sohbetine dikkat etmeli. Bu şerefli onurlu milletin içine fitne tohumları ekmemeli ekenlerden de bunun hesabı sorulmalı. Ülkesine ve insanına bu denli hainlik insan olana yakışmaz. Yerin üstünü düşünenler; siz inansanız da inanmasanız da bir de yerin altı var! Hesap var, sorgu var ve Allah’ın adaleti var. İnanmıyor olabilirsiniz ama bu gerçeği maalesef değiştiremezsiniz. Her şeye boş verin onurlu ve şerefli bir hayat yaşamak varken düşmanca ve haince bir hayat yaşamanın ne anlamı olabilir ki?  Siz kabul etmeseniz de Hz. Ademden beri kardeşiz ! Kardeşliğe yakışanı yapmak zorundayız. Kardeşçe kucaklaştığımız da göreceksiniz ki dünya ve hayat daha güzel olacak ve şerefli bir anlam kazanacaktır !..

YORUM EKLE