TRT DE NELER OLUYOR?

    24. Mart Cumartesi günü akşam biraz müzik dinleyim diye TRT Müzik kanalını açtım. Devletin televizyonunda canlı yayında Mustafa KESER program yapıyor. Böyle  bir programı yerel bir televizyon kanalında bile göremezsiniz. Programı izlemek istemedim, değişim diye düşündüm ama birde aklıma dur bakalım daha neler olacak diye izlemeye karar verdim.

                Telefonda ilk hitap genelde ALO dur değil mi? Ama programı telefonla arayan seyirciler şöyle laubali bir cümle ile karşılanıyor. ALLLLOOOOO  buyrun, sanki pazarda bir şey satıyor. Karşıdaki izleyici ALO diyor KESER' de ALLLOOO benim diyerek karşıdaki izleyici ile dalga geçiyor.

                Programa canlı yayında izleyiciler telefonla bağlanıp istekte bulunuyorlar. Ama nasıl bir muhabbet telefondaki izleyici ve Mustafa KESER arasında anlatmak mümkün değil. Telefonla bağlanan bir erkek izleyici istediği parçayı söylüyor sanatçıyım diyen ve sanatçı diye TRT ye çıkarılan Mustafa KESER'in cevabı aynen şu;

                Tabi ki ne demek itin olur.

                Bir başka izleyici arıyor bayan oda isteğini söylüyor, KESER yine aynı üslupla repertuarında olmadığını söylüyor ve sonunda şu cümleyi kullanıyor ;

                Mal bu.

                Bir başka izleyiciye istekten sonra diyor ki " Dar gelirse Genişletiriz". Etrafındaki bulunan saz sanatçılarına oğlum diyerek hitap etmesi ise çok ayrı bir dangalaklık.

                Telefonla bağlanan bir izleyici Mustafa KESER' e baba diyerek nasıl yalvarıyor nasıl yalakalık yapıyor görmek gerek, o öyle baba baba dedikçe sanki KESER' in ayakları yerden kesiliyor uçmaya hazırlanıyor.

                Şimdi benim ödediğim vergilerle yayın hayatına devam eden ve devletin kurumu olan TRT'nin başında bulunan zevatlar bu programları hiç izleme zahmetinde bulunuyor mu diye sorasım geliyor. Acaba RTUK denilen kurum bu programları izleyip de nasıl bir cezai yöntem izliyor. Yoksa TRT devletin televizyonu biz buna cezai işlem yapamayız mı diyorlar?

                Hani sayın Cumhurbaşkanımız ey diyerek başlıyor ya söze, bende şimdi EYY TRT diye başlasam söze ve başında bulunan zevatı görevlerini yerine getirmeye davet etsem, bu adama bir daha program yaptırıp da, benim vergilerimle bu adamın para kazanmasını istemiyorum desem, acaba sesimi duyan olur mu? Ha şunu bir vatandaş olarak yapacağım ve eğer bu programı izleyen dostlarım varsa onlardan da aynı duyarlılığı gösterip hem BİMER' e hem de RTÜK' e şikayette bulunmaya davet ediyorum. Oda yetmezse CİMER' e yazacağım. Bu adamın bu seviyesiz programının TRT' den kaldırılması için ne gerekiyorsa yapacağım.

YORUM EKLE