banner221

Turan Elçileri Teşkilatı Genel Kurulunu Yaptı Hayırlı Olsun!

Kültürde dilde edebiyat ve sanatta birlikteliği sağlamak üzere kurulan: “Turan Elçileri Teşkilatı Eğitim ve Kültür Derneği ” Geçtiğimiz Cumartesi günü Konya ilimizde bulunan merkez binasında: Başkan Celal Öztemiz’in yönetiminde toplanarak birinci olağan genel kurulunu yaptı.

Genel Kurulda 22 Üye Yönetim Kuruluna, 6 üye Denetim Kuruluna 20 üyede Merkez Yürütme Kuruluna seçildi. Yozgat sorumlusu olarak biz de Teşkilatın Denetim Kurulunda görev aldık. Türk dünyasına hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor görev alan tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum.

Türk dünyası şair, yazar ve ozanlarını bir araya getirmenin gayreti ile çalışmalarına start veren “Turan Eller Teşkilatı” İlk Genel Kurulunu yaparak hızlı bir başlangıç yapmış oldu. Türk dünyası genelinde yüzlerce yazarın, şairin ve edebiyatçının katıldığı teşkilat hızla kuruluşunu tamamlayarak çalışmalarına başlamıştı.

Bu toplantı teşkilatın ilk genel kurulu oldu. Yapılacak çalışmaların gözden geçirildiği ve görevlendirmelerin yapıldığı toplantıda söz alan üyeler Türk dünyası şair, yazar ve kültür adamlarının birlik ve beraberlik içinde olmalarını dile getirdiler. Türk dünyası edebiyatçıları ve yazarları olarak kardeşçe kucaklaşmak dilde ve kültürde birlikteliği sağlamak zorundayız ifadesini kullandılar. Teşkilatın çalışmalarında omuz omuza birlikte hareket etme sözünü verdiler.

Kuruluş Amacı tüzüğünde ifade edildiği gibi : “Teşkilatımız Türk dil, tarih, eğitim, kültür, sosyal ve ekonomik alanlarında ortak çalışma ve etkinlikler yaparak, ortak fikir ve faaliyet alanı sağlamak için çalışmaları yürütme amacıyla kurulmuştur.”denildi.

“Turan Elçileri Teşkilatı Eğitim ve Kültür Derneği adı altında, dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşayan ve o ülkenin vatandaşı olan Türkler tarafından kurulan ulusal ve uluslararası nitelikte faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşlarını bir araya getirmek, sosyal, kültürel, bilimsel ve ekonomik alanlarda işbirliğini sağlamak üzere aşağıdaki amaçlarla Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Turan Elçileri Teşkilatı Eğitim ve Kültür Derneğimiz çatısı altında yer alacak gerçek kişiler ile sivil toplum kuruluşlarının bağlı bulunduğu devletlerin kanunlarına uygun olarak faaliyet göstermek üzere kuruldu.”denildi.

“Turan Elçileri Teşkilatı Eğitim ve Kültür Derneği, Türk Devletlerinde ve Türk’ün yaşadığı her yerde açılacak şube, bölge başkanlıkları ve temsilciliklerle; kendisini Türk olarak gören ve niteleyen toplum, topluluklar ile kendisini Türk Milleti’ne yakın hisseden diğer toplumların eğitim, sosyal dayanışma, kültür ve ekonomik bağ kurmak için katılımlarını sağlamak. ve bütün etkinliklerde yer alabilmeleri için çalışacaktır.”

Tüzüğünü onayladığımız ve çalışmalarına destek olmak üzere söz verdiğimiz Turan Elçileri Teşkilatı Eğitim ve Kültür Derneğinin Yozgat bölgesi faaliyetlerini yürütmek üzere kendilerine söz de vermiş olduk. Teşkilat kültür, sanat ve edebiyat alanında birlikteliği, kardeşliği dile getiriyor. Biz de Türk dünyası şair, yazar, edebiyatçı ve kültür adamları olarak bu teşkilatın içinde yer almaktan gurur duyuyoruz.

Türk dünyasının kardeşliği ve birlikteliği için üzerimize düşecek her konuda fedakarca çalışmaktan yana olduğumuzu ifade ederek desteğimizi devam ettireceğiz inşallah. Bu konuda emek ve gayreti olan tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyor çalışmalarında başarılar diliyoruz. Teşkilatımızın ilk genel kurulu yapıldı: Nice güzel çalışmalara öncülük etmesi dileğimizle, Türk dünyasına hayırlı olsun!…

YORUM EKLE