Türk Polis Teşkilatı

"Türk Polis Teşkilatımızın 173. Kuruluş Yıldönümü’nü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Türk Polis Teşkilatı, 173 yıla dayanan geçmişiyle devletimizin en köklü kurumlarından biridir. Emniyet Teşkilatımız, kurulduğu günden bu yana elde ettiği bilgi ve deneyim birikimiyle hukuka ve yasalara bağlılıktan ayrılmadan, üstün bir görev anlayışıyla vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde yaşaması, can ve mal emniyetinin temini için mesai mefhumu gözetmeksizin fedakârca çalışmalarını sürdürmektedir.

Gücünü yasalardan ve halktan alan Polis Teşkilatımız, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır.” sözünde belirttiği gibi ülkemizin, bölünmez bütünlüğüne sonsuza dek sahip çıkacak ve üstlendiği tüm görevleri yasalar çerçevesinde yerine getirmeyi her zaman sürdürecektir. Ülkemizin, bölgesinde güçlü ve güvenli bir devlet olmasından rahatsızlık duyan çevreler; huzurumuza, birlik ve beraberliğimize yönelik tehditlerle ve hain saldırılarla bizi yıldıramayacaklardır.

Bilinmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti, güvenlik güçleri ve milletiyle tek yürek halinde yıkıcı ve bölücü faaliyetlere karşı mücadele etme azim ve kararlılığındadır. Ülkemizin bekası ve vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde yaşamalarını sağlamak yolunda dünyaya örnek olan başarılı çalışmalarından dolayı Emniyet Teşkilatımıza görevlerinde başarılar diliyorum.

YORUM EKLE