Ülke Güvenliğimiz İçin Kahramanlarımız Hudut Boylarında !

Ülke güvenliğimiz için Kahramanlarımız hudut boylarında Cenab’ı Allah yardımcıları olsun!…
Irak’ın kuzeyinde terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak amacıyla TSK tarafından Pençe Kilit Operasyonu başlatıldı.
Operasyonun birinci aşamasında hedeflerin ele geçirildiği, planlandığı şekilde operasyonun devam ettiği belirtildi. Mehmetçik bölgeyi kontrol altına almış durumda.

Arama-tarama faaliyetleri devam ederken; operasyonla teröristlerin tüm barınak, sığınak ve sözde karargahları ile mağaraları tek tek tahrip edilerek, 19 teröristin de etkisiz hale getirildiği açıklandı. Arama-tarama durumunun devam edeceği vurgulandı.

Operasyon sırasında yaralanan Mehmetçiklerimize ise
gerekli müdahalenin yapıldığı belirtildi. Milli Savunma Bakanı yaptığı açıklamada: “Teröristlerin kaçacak yerlerinin olmadığını, sona yaklaştıklarını anlamalı ve adalete teslim olmalıdır. Asil milletimizi terör belasından  mutlaka kurtarmakta azim ve kararındayız.” dedi.

Bu harekatın bir ‘kilit’ harekatı olduğu; İlerleyen süreçte Pençe Kilit’in farklı adımların da geleceği açıklandı. Zap, Avaşin-Basyan bölgesi kontrol altına aldığı takdirde Kandil’i kilitlemiş olacağız. Burası geçiş güzergahı böyle bir maksat düşünülerek başlatılmış olan bir harekattır Pençe Kilit harekatı. Bölgede terör örgütünü kilitleyecek bir harekat yürütülüyor. Terörist unsurların barınamayacağı bir bölge oluşturmak amacında TSK…

Terör örgütü bölgesine kilitlenmiş durumda, ordumuzun bekası her şeyden daha çok önemli. Eğer biz Türk silahlı kuvvetler olarak güvenliğinize sahip olamazsak çok ciddi sorunlar yaşayabiliriz. Tedbir almadığımız takdirde Kandil’e de Sincar’a da bunlar hakim olacak; Suriye’ye de yansıyacak bunlar.  Bu son harekat ülke güvenliğimiz için oldukça önemlidir açıklaması yapıldı.

Şu an itibariyle bölgede yaşanan istihbarat bilgileri artmış durumda; Harekatın başarısıyla beraber TSK bunu daha geniş alanlara taşıyacaktır inşallah. Ayrıca diplomatik faaliyetlerle de bunu ileriye taşıyabiliriz. Türkiye meşru zeminde bölgesiyle ilgili problemlere çözüm üretecek ve ülke güvenliği de sağlanmış olacaktır.

Terör örgütünün sonlandırılması ve ülke güvenliğimizin sağlanması bizim için oldukça önemlidir. Bu harekata karşı çıkanlar bölücü örgütlere payende olan zat ve zevatlardır. Türkiye Cumhuriyeti güçlü oldukça düşman korkacak dostlarımız ise güven duyacaklardır. Dualarımız kahraman Mehmetçiklerimizledir Yüce Allah onları korusun ve  daima muzaffer kılsın!

YORUM EKLE