UMUT DAĞLARINA KAR ERKEN YAĞDI !

Geçtiğimiz haftalarda; Adana Demirspor'a 2- 0 mağlup olan Yılport Samsunspor; aynı skorla evinde bu defa da zirvenin ve şampiyonluğun favori takım Gzt Giresunspor' a da 2- 0 yenildi.

Altınordu maçında gördüğümüz futbolcu kıyımı, maalesef bu defa da Gzt Giresunspor maçında tekrar sahne aldı ! Ya arkadaş; bu hakemlerin Samsunspr'a bir antisempatileri mi var ? Her nedense; Samsun'a maç yönetmeye gelen bu hakemler, rakip takımlara daha töleranslı ve karttan yana daha cömert davranırken; Yılport Samsunspor, sanki başka bir dünyanın takımıymış gibi farklı muâmele görüyor !

İşin tuhafı; bizim bu gördüklerimizi tüm dünya da  görüyor ama görmeyenler, göremeyenler görüp de görmezlikten gelenler var ! İyi de bu zihniyet  ve bu kısır döngü daha ne kadar devam eder böyle ? Yazık değilmi bu güzide şehrin insanlarına ? Ayıp olmuyor mu bu şehrin örnek taraftarlarına, futbolcularına ?

Birkaç sözümüz de Samsunsporlu kart görenlere var. Ya arkadaşlar; siz geçenlerde oynayıp  2-2 berabere kaldığınız Altınordu maçında; 2 kırmızı görüp ihraç olduğunuzu ne çabuk unuttunuz ! Futbolcuya mı hamle yapıyorsunuz yoksa, kırmızı  kart görmek için mi çabalıyorsunuz?

Tamam; kırmızı kartları hakemler veriyor ama sizler de daha sâkin olmalıydınız. Ziveye oynayan iddalı bir takımı; 2 haftadır revire çevirdiniz !Sahada  9 kişiyle oynarsanız, elbette rakipler de bunu değerlendirecektir ve de değerlendirdiler.

Peki; amaç ne? Nedir bu sert futbolun gâyesi? Niçin bir anlık öfkenize yenilyorsunuz? Yakıışır mı bu tavırlar size ? Sizler ki; zirveye, şampiyonluğa oynayan iddialı bir takım iken,Gzt Gresunspor' u mağlup etseniz; liderliğe yükselme şansınız ve imkânınız varken, gördüğünüz 2 kırmızı kart ile skoru da, oyunu da, iddiamızı da kırmızıya çevirdiniz !

Kırmızı renk; pozitf korona kırmızısı gbi maalesef futbolunuzun oyun şekline yansıdı! Oysa; ne kadar da güzel başlamıştık maça. Adeta ilk 25 dakikada  tek kale gibi oynarken; 2. yarıda yokları oynadık adeta ! Gzt Giresunspor; bu futboluyla, bence şimdiden Süper Lig' i garantiye almış gibi görünüyor. Zirâ; en yakın rakibi Samsunspor ile arasındaki puan farkı 6 oldu !

Bizim ise bırakın ilk 2' yi eğer böyle oynamaya devam edersek, play off bile hâyal olabilir ! Kendinize gelin artık lüften ! Geriden gelen takımar; görüyorsunuz büyük bir atağa kalktıı. Gzt Giresunspor 56, Samsunspor 51, Altay 50, Adana Demirspor 49, Altınordu 49, İstanbulspor 47, Keçiörengücü 43, Tuzlaspor 41 puana ilk 2 ve play- off mücadelesi veriyor.

Sen Lider olmaya bir adım kalmışken gel 9 kişi kal, kırmızılarla kızar; olacağı bu ! Hakem kadar futbolcularımızda da hata ve  suç var ! Bu üzücü duruma kim, hangi futbolcular bu sonuçlara olumsuz tesir etmişse, derhal cezaları kesilmeli ! Artık verilen tâvzlerin, hesap verme zamanı geldi de geçiyor !

Eğer; kulüp bazında, ciddî kararlar ve yaptırımlar alınmazsa, bizleri daha kötü sonuçlar bekliyor. Allah korusun diyelim. Hiç olmazsa; şu ligi 2. sırada bitirip, Süper Lig' e çıkalım. Play off ile çıkacaksak bu zaten bize, bub şekilde çıksak bile hiç yakışmaz !

Yüreğinizi, her şeyinizi ortaya koyup, aslanlar gibi mücadele edilmezse, yazık olur bizlere ! Hadi;hemen topalanın ve  seri galibiyetlerle kendinizi bu güzide şehire affettirin !

Saygılarımla.

YORUM EKLE