YAKAKENT BELEDİYESİ “SIFIR ATIK BELGESİ” ALMAYA LAYIK GÖRÜLDÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde başlatılan; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı “Sıfır Atık” Projesi kapsamında Yakakent Belediyesi olarak çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir.  

YAKAKENT BELEDİYESİ “SIFIR ATIK BELGESİ” ALMAYA LAYIK GÖRÜLDÜ

Bu kapsamda 12/07/2019 tarihli ve 30829 sayılı Resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Sıfır Atık yönetmeliği’ ne uygun Sıfır Atık Sistemini kurduklarından dolayı Yakakent Belediyesi “Sıfır Atık Belgesi” almaya layık görülmüştür.

İnsana, doğaya ve tüm canlılara saygılı çağdaş bir belediyecilik anlayışı çerçevesinde vatandaş ve çevre odaklı çalışmalarını sürdüren Yakakent Belediyesi, atıkların geri dönüşümü ve geri kazanımına verdiği önemle birlikte gerçekleştirdiği çalışmalar sonucunda tüm hizmet binalarımız ile şantiyelerimizi kapsayan “Sıfır Atık Belgesi”ni almaya hak kazanmıştır.

Çevrenin korunması, kirliliğin önlenmesi ile çevre sorunlarının çözümü konusunda çok hassas olduklarını ve “Sıfır Atık Projesi”ne ilk günden bu yana büyük destek verdiklerini belirten Belediye Başkanı Hüseyin KIYMA, “Çöplerin ayrıştırılması ve geri dönüştürülmesi, çevreyi koruma adına atılan en önemli adımlardan biridir. Bu konudaki toplumsal hassasiyetin farkındayız. Hem personelimizin hem de hemşehrilerimizin çevre konusundaki duyarlı ve bilinçli tavrı, bizim de kararlılıkla bu konuyu takipçi olmamızda motivasyon kaynağı oluyor. Bu çalışmalarımız sonucunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen “Sıfır Atık Belgesi”ni almaya hak kazandık. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Doğamızı ve çevremizi koruyarak çevre kirliliğinin oluşmadan önlenmesi ve azaltılmasına yönelik bir yönetim anlayışı içerisinde misyonumuz “Temiz Yakakent, Temiz Çevre ve Temiz Nefes”. Çalışmalarımıza bu anlayışla devam edeceğiz.” dedi.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2020, 12:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER