Yakakent Belediyesinde toplu iş sözleşmesi sevinci

Yakakent Belediyesi Personel Ltd. Şti. ile Hizmet-İş Sendikası arasında KHK ile kadroya geçen 30 belediye işçisini kapsayan Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

Yakakent Belediyesinde toplu iş sözleşmesi sevinci

Sendika temsilcileri ile yapılan toplu iş sözleşmesine göre Belediye işçilerinin ücret ve sosyal haklarına toplamda yüzde 30 oranında zam yapılması ve ayrıca 26 gün ikramiye verilmesi kararlaştırıldı.

İmza törenine Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, Hizmet-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Ziya Uzun, Mali Hizmetler Müdürü Ayşin Hopaç, Hizmet-İş Sendikası Samsun Şube Başkan Yardımcısı Arif Çelik, Sendika İşyeri Temsilcisi Sefer Güden katıldı.

Toplu İş Sözleşmesi imza töreninde konuşan Belediye Başkanı Hüseyin KIYMA: ‘’ Göreve geldiğimiz geldiğimiz günden bugüne kadar Hz Peygamberimizin , “Çalışanın emeğinin karşılığını alın teri kurumadan veriniz” hadisi şerifini düstur edinerek, çalışanların emeğinin karşılığını bir gün dahi geçiktirmemek önceliğimiz olmuştur. Bilindiği gibi 31 Mart Seçimlerinden sonra sendikalar örgütlenme faaliyetlerine başladı. Biz hiçbir çalışanımıza sendikaya üye olup olmama konusunda herhangi bir baskı yapmadık. Çünkü sendikalı olmak bir çalışanın hakkıdır ve dolayısıyla bir insan hakkıdır. Bugün burada Hizmet-İş Sendikası ile Toplu Sözleşmemizi imzalıyoruz. Zor koşullara rağmen emeğin en yüce değer olduğunun bilinciyle bütün şartları emekçilerimizden yana kullandığımız bu sözleşme ile işçilerimizin sosyal ve ekonomik haklarını koruyup daha da yukarı çıkardık. İmzalanan toplu iş sözleşmesiyle işçilerimizin ücret ve sosyal haklarına toplamda yüzde 30 oranında zam yapıldı ve ayrıca 26 gün ikramiye verilmesi kararlaştırıldı. İmzaladığımız bu sözleşme tüm emekçi kardeşlerimize hayırlı uğurlu olsun.” Dedi.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER