YAKAKENT BELEDİYESİNDEN KORONA VİRÜS TEDBİRLERİ

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve Avrupa Ülkeleri arasında hızla yayılan Korona virüsüne yönelik olarak aldığı tedbirler, hayata geçirdiği farkındalık çalışmalarıyla takdir toplayan Yakakent Belediyesi, virüsten korunmak amacıyla yeni önlemleri de hayata geçirdi.

YAKAKENT BELEDİYESİNDEN KORONA VİRÜS TEDBİRLERİ

Yakakent Belediyesi ilçe sınırları içerisindeki toplu kullanım alanlarının başında yer alan tüm alanları yeniden sterilize ederek, güvenli sosyal mesafe alanı oluşturuyor.

Belediye ekiplerince Koronavirüs’e(Covıd-19)tedbirine karşı cadde ve sokakların yıkanması ile vektörlerle mücadele kapsamında Larva İlaçlaması yapılarak dezenfektasyon çalışmaları aralıksız devam ediyor.

İlçede kurulan Pazar yerinde Koronavirüs’e(Covıd-19)karşı dezenfektasyon işlemleri yapılarak, belediye zabıta ekiplerince pazar esnafına ve vatandaşlara koruyucu maske, eldiven, bilgilendirici el broşürleri dağıtarak, vatandaşlar bilgilendirildi. Ayrıca Belediyenin aldığı karar doğrultusunda daha sonra Pazar yeri de tedbir amaçlı kapatıldı. İlçede bulunan limanda gemilerde belediye ekipleri tarafından dezenfekte edildi.

Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, konuyla ilgili “İlçemizde Belediye Başkanlığımızca Koronavirüsle (Coronavirüs Covid-19) mücadelemiz devam ediyor. Belediyemiz ekiplerince ilçemizin ortak kullanım alanları, toplu taşıma, kamu kurum ve kuruluşlarında yapılan dezenfektasyon çalışmalarının yanı sıra, ilçemiz mahalle muhtarlarına, Şoförler Odası Başkanlığına, portatif taşınabilir el dezenfektasyon pompalarının dağıtımını yaptık.
Ayrıca, İlçemiz Mahallelerine mahalle muhtarlarımız aracığı ile her haneye ulaştırılmak üzere kolonya dağıtımını gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızın sağlığı her şeyden önde geliyor. Bu mücadele kapsamında ilçemizde ve ülkemizde devletimizin ve yetkili kurumların talimatlarına uyarak mümkün olduğunca evde kalarak, hep birlikte virüsün yayılmasının önüne geçelim. Hep birlikte başaralım” ifadelerini kullandı.

Hüseyin Kıyma koronavirüsle mücadele kapsamında ‘Evde Kal’ çağrısına destek vererek, sokağa çıkmaları yasaklanan 65 yaş ve üstü, Kronik hastalığı olan vatandaşlarımızın alışverişlerini, temel ihtiyaçlarını belediyemiz zabıta ekipleri tarafından yapılarak, evlerine teslim ediyoruz. Vatandaşlarımızın sağlığı bizim için her şeyden önemli. Bu kapsamda ve mücadelemizde 65 yaş ve üstü, kronik hastalığı olan, hasta veya engelli vatandaşlarımızın taleplerini belediyemiz ekipleri tarafından ihtiyaçlarını yerine getirmeye devam edeceğiz” dedi.

Hüseyin Kıyma’nın talimatıyla, vatandaşların sağlığı için Koronavirüs (Coronavirüs Covid-19) ve diğer salgın hastalık vakalarına karşı tedbir almak amacıyla, Sağlık Bakanlığı onaylı dezenfektanlar ile özel kıyafetli, belgeli personel tarafından dezenfektasyon işlemi yapıldı.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2020, 16:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER