Yaptığınız işi sevin!

Elinizdekilerin Kıymetini Bilin ve Dünyanın En Mutlu İnsanı Siz Olun
Bugün kendi kendime keşke şöyle yapsaydım keşke böyle yapsaydım derken baktım ki elimdekiler hiç de kötü değiller. Aksine mutluyum! Üstelik keşke keşke derken zaman geçiyor ve biz geçmişe dönüp, ''Keşke o zamanların kıymetini bilseydim'' diyoruz!


Ailenizin kıymetini bilin!
Öyle bir zaman gelecek ki onları kaybetmiş olacaksınız. Keşke ailem şöyle olsaydı, keşke ailem böyle olsaydı demeyin sakın! Biliyorum bazılarınızın ailesinde sorunlar var. İşte lafım bunlara. Arayı bulmaya çalışın. Kavgalar esnasında onlara kötü konuşmayın. Birbirlerini aldatan, çocuklarına şiddet uygulayan insanlara lafım yok...


Okuduğunuz okulu sevin!
Keşke daha iyi bir yere gidebilseydim diyerek ömür geçmez. Elinizde olanla yetinmeyi de bilmelisiniz. Okulunuzu sevin ve ona sahip çıkın. Bir gün okul yıllarınız bitecek ve siz kıymet bilmediğiniz için üzüleceksiniz.
Yaptığınız işi sevin!

Sevmediğiniz bir işte çalışıyor olabilirsiniz ancak bu o işi sevemeyeceğiniz anlamına gelmez. İşiniz hakkında sürekli kötü düşünmeyi bir kenara bırakın. Ona dört elle sarılın ve hayata tutunun.
Sizi korkutan, tedirgin eden şeyleri sevin!
Birçoğumuz sınavlardan korkarız. Ancak sınavlar olmasa hayatımıza bu kadar heyecan katan ne olabilirdi? Sınava girdiğinizki heyecanı, açıklanmasını beklerkenki sabırsızlığı ve açıklandığında eğer iyi çalışmışsanız yaşadığınız o sevinci düşünün. Onlar olmasaydı mutluluğun ne anlamı kalırdı değil mi?


Ve en önemlisi de kendinizi sevin!
Siz kendinizi sevmezseniz kimse sizi sevmez. Kendinizi sevin, sayın ve kendinize zaman ayırın, ilgi gösterin. Kendinizi sevdiğiniz sürece daima kendiniz için en iyiye koşacak ve başarılı olacaksınız. Kendini gerçek anlamıyla seven insan ona nelerin iyi geleceğini bilir.

Ve bunlari gerçekleştirmek için adımını atar.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Cem
Cem - 5 yıl Önce

Güzel bir yazı olmuş