banner223

Yerli ve Milli Silahlar Gururumuz Olmaya Devam Ediyor !

Türkiye yerli ve milli silahlarla adından söz ettiren ülke haline geldi. Yerli ve milli silahlarımız dosta güven verirken düşmana da korku salmaya devam ediyor. Bu konuda yapılan yeni gelişmeler ülkemizin gururu oldu. Yine onlardan biri de Tayfun füzemizdir.

Türkiye’nin balistik “Tayfun” füzesi ilk test atışını başarıyla tamamladı. Türkiye’nin savunma sanayisine eklediği, Roketsan tarafından geliştirilen bir balistik füze ilk test atışını başarıyla geçti. Tayfun füzesi komşu ülke Yunanistan’da da geniş yankı uyandırdı.

Türkiye’nin ilk Kısa Menzilli Balistik Füzesi olan en uzun menzilli Tayfun Füzesi Rize-Artvin Havalimanı’nda gerçekleştirilen ve Sinop’a kadar uzanan test atışında 561 km mesafedeki hedefi tam isabetle vurarak imha etti.

Konuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı tarafından yapılan açıklamada, “Artık bizim Tayfunumuz var. Bunlar bir yerlere de işaret oluyor ve biz zevkle takip ediyoruz.” dedi.
Tayfun füzesi Türkiye’nin en uzun menzili füzesi olması özelliğini taşıyor.

Tayfun Balistik Füzesi Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde bulunan 280+ kilometre menzile sahip. Yerli füze test atışında hedefi tam isabet ettirerek Yunan basınında da gündem oldu. Türkiye’nin, yerli imkanlarla geliştirdiği Tayfun füzesi, Ülkemizin ilk Kısa Menzilli Balistik Füze’si olma özelliğini de taşımaktadır.

Dünyada büyük yankı uyandıran yeni balistik füze Tayfun ile ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı “Tayfun Füzesi menzili 560 kilometre olarak açıklandı, 560’ı bile yeterli bulmuyoruz. Geçen hafta bir görüşme yaptım. Nedir dedim nihai durum. Dediler ki: biz 1000 kilometreyi yakalayacağız.”

1000 km menzil üzerinden hesaplama yapan Savunma Politikası Analisti Turan Oğuz Tayfun füzesinin 3 kıtada toplam 34 ülkeyi menzile alacağını hesapladı.

Buna göre, İtalya, Hırvatistan, Slovenya, Avusturya, Slovakya, Polonya, Ukrayna, Moldova, Bosna Hersek, Sırbistan, Karadağ, Kosova, Arnavutluk, K. Makedonya, Yunanistan, Bulgaristan, Romanya, Rusya, Gürcistan, Ermenistan, Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan, İran, Kuveyt, Irak, S. Arabistan, Suriye, Lübnan, Ürdün, İsrail, Filistin, Mısır ve Libya’ya olan mesafe Tayfun füzesinin menzili içinde yer alıyor.

Katıldığı yayında yeni füze ilgili açıklamalarda bulunan Emekli Kurmay Albay Dr. Eray Güçlüer ise “Tayfun füzesinin menzili hesaplanırken kuş uçuşu mesafe 561 km ama roket parabol şeklinde uçuyor. Aslında füzenin izlediği yol aslında 561 km’den fazla. Tayfun füzesinin menzili 561 km olarak gözükse de uçuş yolunu hesapladığımızda 1000 km’nin biraz altında bir mesafe çıkıyor. Türkiye 1000 km’nin üstünü yakalamaya çalışıyor.

“Türkiye hipersonik füzeyi yakalamaya çalışıyor. Bu oran ses hızının 5 katı. Hipersonik füzeye ulaştığınız zaman, düşmanın radar sistemi bunu algılamayacak.” dedi. Evet savunma sanayimize katılan bu yerli ve milli silahlar gururumuz olmaya devam ediyor. Emek ve yürek veren tüm ekibi kutluyor tebrik ediyoruz!…Rabbim onlardan razı olsun ve gayretlerini daim eylesin!..

YORUM EKLE