banner223

Yozgat’ın Tanıtımı Adına İki Güzel Etkinlik

Yozgat’ın tanıtımı adına yapılan tüm faaliyetleri destekler ve yanında oluruz. Birileri görmemezlikten gelmiş olsa da (Umrumuzda değil de!) Yozgat Şair ve Yazarlar Derneği ve Yozgatlı edebiyatçı kardeşlerimiz Yozgat’ın tanıtımını gururla yapmaya devam ediyorlar. Hatta birilerinin milyarlarca para döküp beceremediği tanıtım konusunu bu arkadaşlarımız fedakarca yapmayı sürdürüyorlar. Hem de gelecek adına kalıcı eserler (İz bırakıcı belgeler) bırakarak!…Mevki- makam ve koltuk peşinde olanlarla; Kesesini ve kasasını doldurma sevdasında olanlara diyeceğimiz yok, onları Allah’a havale ederiz.

Evet gelelim bu iki güzel tanıtım etkinliğine?… Bunlardan birisi il temsilciliğini de yaptığım İLESAM- İlim Edebiyat Sahipleri Meslek Birliğinin Kültürün Sanatın Kardeşliği ve 4. Müze Şiir ve Müzik Programıdır. Bu program 24 Ekim Pazartesi günü Yozgat’ta gerçekleştirilecek. Aynı gün Konferans saat:11.00 ‘de Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek. Yine aynı günün akşamı da saat:19.00 da Şiir ve Türk Sanat ve Müziği Konseri Programı icra edilecek. Bu güzel programa tüm Yozgat halkımız davetlidir. Aynı gün saat 14.00 de Şehitler Fen Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesinde şair- yazar öğrenci buluşması yapılacak.

İkinci Yozgat Tanıtım programı da Ankara Başkent Millet Bahçesi- Atatürk Kültür Merkezinde 27-28-29 ve 30 Ekim tarihlerinde Yozgat Tanıtım Günleri olacak. Kültüründen sanatına tüm yönleriyle Yozgat’ın tanıtımı yapılacak. Bu programı Yozgat dernekler Fedarasyonu ve Konfederasyonları organize edecek olup Yozgat Valiliği ve Yozgat Belediyesi de destekleyecek. Yozgat’ın  tanıtımı adına ciddi ve güzel bir etkinlik olacağını ifade etmek istiyorum. Ankara ve İstanbul olmak üzere tüm Yozgatlı hemşehrilerimizi bir araya getirecek güzel bir etkinlik olacağından şüphemiz yoktur.

Ankara Tanıtım Günlerinin Başkentte yapılacak olması bizim için oldukça avantajlı bir konudur. Katılım ve İlginin fazla  olacağı konusunda hiç bir endişemiz de yoktur elbette…

Ankara dışından ve taşradan gelebilecek misafirler günü birlik gelip giderler belki. Ancak etkinliğe katılacak hemşehrilerimiz için kalacak yer- misafirhane ayarlanmış olsa idi çok daha iyi olurdu derim. Bu imkan var mıydı? Bence neden olmasın; bu kadar hemşehrimizin olduğu, bürokratımızın bulunduğu bir şehirde bir misafirhane – kalacak mekan istense idi mutlaka ayarlanırdı?… Ne diyelim insanların emeğine ve alın terine saygımız olduğu için susuyoruz artık!…

Bu güzel etkinliklerin dolu dolu geçeceklerinden şüphem yok. Yozgat adına, Yozgat’ın tanıtımı adına güzel başlangıçlara vesile olmasını temenni ediyoruz. Her iki etkinliğe de emeği geçecek olan arkadaşlarımıza başkan ve bürokratlarımıza teşekkür ederiz emeklerine yüreklerine sağlık. Yozgat Dernekler Fedarasyonu başkan ve yardımcılarını İLESAM Başkanımızı; şehrimizin temsilcisi olan yetkili kişi ve kurumlarımızı tebrik ediyor yapacakları bu güzel etkinliklerin devamının gelmesini diliyorum. Yozgat ve Yozgatlılar adına yapılacak her çalışma takdire şayan ve kutlu bir çalışma olacaktır. Emeği ve alın teri geçecek olan herkese teşekkür ederiz. Katılım konusunda: Yozgatlı hemşehrilerimizin de destek ve ilgilerini bekliyoruz.

YORUM EKLE