banner223

YÜRÜ SAMSUNSPOR, KİM TUTAR SENİ !

4-1' lik Akhisarspor, 3-1' lik Bandırmaspor, 2-2' lik Ümraniyespor galibiyetlerini; 20 Şubat Cumartesi günü, deplasmanda, ligin güçlü takımlarından İstanbulspor' u da; tartışmalı ve zorlu geçen maçta; 1- 0 mağlup eden Yılport Samsunsor, kanatlı bir melek gibi adeta süzüle süzüle şampiyonluğa doğru, emin adımlarla koşuyor.

İstanbulspor olsun; Bereket Sigorta Ümraniyespor olsun, oynadıkları maçlarda kural hatası olduğunu iddia edip TFF' ye başvuracaklarını söylediler.

İyi de be arkadaş; maç sahada oynanır masada değil! Çıkarsın maça, gücünü, varını yoğunu koyarsın ortaya; yenersin veya yenilebilirsin ya da berabere kalırsın ama maç istemediğin bir şekilde bitince, ortalığı adeta bir yangın yerine çevirmen de hiç gerekmez.

Tamam, elbette ki itirâz etme hakkını kulanıyorsun; buna saygı duyarım da kural hatası ie hakem hatasını aynı kefeye koymamak gerekir. Ümraniye maçında hakemin yaptığı hatalar, kural hatalarının faturası Samsunspor' a kesilemez. Bu maç; eğer 2-2 tescil edilirse; en çok zararı, 2 puan kaybıyla Samsunspor görecektir.

Gelelim İstanbuspor maçına; bence bu maçın skoru da Samsunspor' un 1- 0 lık galibiyetinden başka bir sonuç değildir. TFF bu maçla ilgili eğer İstanbulspor itiraz edip federasyona kural hatası var diye resmî başvuru yaparsa, sonucun Samsunspor lehine olacağı âşikardır.

Maça gelince; ilk yarıda rakibine sahada boş alan bırakmayan; saldıran ve her an gol atabilecek bir futbol sergileyen ve 13. dakikada Guido Koçer' in kafa ile attığı hârika gol; belki de bizi büyük bir ihtimalle bir üst lige, Süper Lig' e taşıyacaktır.

Ancak; Samsunspor; 2. yarıdaki futbolunu; ilk yarıdaki gibi güzel ve göze hoş gelecek bir şekide oynamadığı gibi; Allah' tan kalede Nurullah gibi kaliteli bir kalecimizin sayesinde galip bitirebildik; yoksa İstanbulspor, eğer bir 10 dakika daha oynasak, bizi üzebilecek bir sonuçla da karşılaşabilirdik. Guido Koçer' i ve bu galibiyette payı ve emeği geçen herkesi kutlarız.

Başkan sayın Yüksel Yıldırım bey için olsun, Ertuğrul Sağlam hocamız olsun, yönetim ve taraftarlar için güzel bir armağan oldu.

Giresunspor da topladığı 50 puanla zirveye ve Samsunspor gibi birlikte; iki Karadeniz takımı olarak Süper Lig' e göz kırpmaya devam ediyor.

Süper Lig' de; Trabzonspor, Rizespor, Samsunspor ve Giresunspor takımları; o lige onur ve şeref verirler. Yeter ki bu 4 güzide kulüp ve takım birlikte hareket etsinler, güç birliği yapsınlar ama geçmişte her nedense bu takımlar arasında birlik ve beraberliği pek göremedik.

Eğer ki büyük bir oranda Süper Lig sinyali veren bu 2 Karadenz takımı da Süper Lig' de yer alırsa ki alacaklarına inanıyoruz; birlikte bu ligin tozunu atarlar ama dediğim gibi hem güç birliği hem de güçlü, ses getirecek transferler yaparlarsa olur bu iş yoksa sonuçları iyi olmayabilir.

Bizler; Yılport Samsunspor, Ertuğrul Sağlam, kulüp yönetimi, futbolcular ve vefakâr taraftarlar ile gurur duyuyoruz. Her ne kadar son maçlarda çok iyi oynamıyorsak da alınan galibiyetleri de asla küçümsemiyoruz ve takdir ediyoruz.

Haydi Samsunspor; çık sahaya, aslanlar gibi mücaeleye devamet ve sezon sonu, Süper Lig özlemine artık bir son ver. Bizler seninleyiz. Birlikteyiz.

Başarılarınız daim olsun, şampiyonuk ve Süper Lig bizimolsun !

Oktay ZERRİN

YORUM EKLE