Yuvaların Dağılmasına Seyirci Kalamayız !

Ne yazık ki aile içi kavgalar, münakaşalar ve huzursuzluklar artmaya yuvalar dağılmaya başladı. Toplumum kalesi olan “Aile” yıkılıyor, anne baba birbirine düşüyor, çocuklar da perim perişan oluyor. Bu gidişle uzun süre devam eden mutlu ve huzurlu evlilikler kalmayacak gibi..

Bu denli geçimsizlik neden, niçin boşanıyorlar ve aile neden dağılıyor? Bunun detaylı araştırılması gerekir. Çünkü aile dağılırsa toplum bozulur. Aile dağılırsa sağlıklı bir genç nesil yetişmez. Devletin temelleri dinamitlenmiş olur. Sokakları kimsesiz çocuklar doldurul, uyuşturucu artar, ahlaksızlık çoğalır, vel hasıl sahipsiz bir nesil ortaya çıkar. Nitekim durum dağılan ailelerde apaçık kendini gösteriyor. Ailenin dağılmasıyla birlikte çocuklar ortada kalıyor.

İşin garibi asıl sorun boşandıktan sonra başlıyor. Konu mahkeme koridorlarına taşınıyor. Kavga, çekilme ve münakaşa yerini kadın cinayetlerine bırakıyor. Erkek de huzursuz, kadın da huzursuz oluyor. Bu ailelerin bir çoğu psikolojik tedavi görüyor. Sadece kadın değil koca da huzursuz ve asabi hale geliyor.

Devamını biliyorsunuz; yıllarca süren mahkeme süreci, nafaka ve tazminat davası ve çocukların velayeti … Bütün bunlar kavganın fitilini ateşleyen konular. Velhasıl “öküz öldü kavga gitti” olmuyor, asıl kavga ve huzursuzluk bundan sonra başlıyor. Aileler birbiri düşman ediliyor, çocuklar anne ve babaya düşman ediliyor ve gözümüz gibi sevdiğimiz, bağrımıza bastığımız o gül yavruları kaybediyoruz!..

Aile geçimsizliği ve aile içi kavgalar sokaklara taşınıyor. Kadın cinayetleri ve  kadına şiddet bundan sonra daha da artıyor. Peki diyeceksiniz ki çözüm nedir? İşte konu bu!.. Bu işin çözümü nedir ne yapılmalıdır.

Şüphesiz ki aileye, anne ve babalar düşen görevler var, devlete millete düşen görevler var. Bir defa Aile Bakanlığı kurmuşuz: Bunu enine boyuna araştırması gereken bakanlık bu.  Aileler neden dağılıyor, boşanmalar neden çoğalıyor ve neden geçinmiyorlar? Bunun detaylıca araştırılması gerekmez mi? Sorunlar ve nedenler belirlenip çözüm önerileri ondan sonra düşünülür öyle değil mi?

Diyeceksiniz ki nedenleri biz belirledik!…. Şunlar, şunlar… Ama çözüm nerde, alınan tedbirler nerede? Önce dağılan aile toparlanmalı, eğitilmeli her türlü sorunlarına maddi ve manevi çözümler getirilmeli. Sonrası belli ailelerin eğitimi ve anne babaya destek! Çözüm mahkeme koridorları değil, çözüm eğitim ve aile içi huzurda…

Anne babanın eğitimi şart, ailenin desteklenmesi elzem, maddi ve manevi destek önem arz ediyor. Neden boşanıyorlar dedik ya ! İşte o nedenler bir bir ortadan kaldırılmadığı sürece bu yozlaşma devam edecek ve sağlam kalelerimiz bir bir yıkılmaya devam edecektir. Bunun için de uyumlu eş seçimi de dahil, ekonomik şartlarda dahil her türlü tedbir değerlendirilmelidir. Kimse bu konu da bana ne diyemez!.. Beni , seni, onu herkesi ilgilendiren bir konudur bu….

Sonuç olarak deriz ki: Aile yuvaları korunmalı, tedbirler alınmalı, gençler eğitilmeli, evlilik öncesi eğitim ele alınmalı. Aile içi geçimsizliklere devlet olarak müdahale edilmeli ve el konulmalıdır. Mahkeme, tazminat, nafaka asla çözüm değil huzursuzluk kaynağıdır. Kadın cinayetlerine dur demek istiyorsak, kadına şiddete engel olmak istiyorsak bu konudaki acil çözüm ve tedbirleri uygulamaya koymak zorundayız. Sizce de bu konuda tehlike çanları çalmıyor mu? Neyi, neden, niçin bekliyoruz?

YORUM EKLE