banner221

ZAMANSIZ ÖLÜMLER ve BAFRA ACILARIMIZ !

Ölüm de doğum kadar gerçek bir konu olup; kimseye kalmayacak bu yalancı dünyanın; geçici mirascılarıyız !

Şöyle Bafra Albümüne bir bakıyorum da; ne hazin ne üzücü ayrılıklar, ölümler gerçekleşmiş hayatımızda ! O kadar çok değerlerimizi kaybettik ki Bafra' nın; hepsini yazsak sayfalar ve vaktimiz yetmez.

Bafra' mızı gerek eğitim gerekse de musıkide hayatlarını kaybeden çok sayıda insan, çok sayıda hemşehrimiz oldu. Öneğin daha geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz; Bafra Musıki Cemiyeti, TSM Korosu ses sanatçısı Serpil KURU Hanfendi arkadaşımızı kaybettik.

Benim de önceki yıllada devam ettiğim Bafra Musıki Cemiyeti TSM Korosu' nda Serpil hanımla birlikte çeşitli konsererde yer almıştık. Vefat haberine çok üzüldük. Allah mekânını cennet eylesin derken; kendisini ve cemiyete yapmış olduğu hizmeleri hiç unutmayacağız. Başımızsağolsu, ailesine ve sevdklerine başsağlığı dilerim.

Vefatıyla yine Bafra Musıki Cemiyeti Başkanı, değerli şahsiyet Namık ANARATağabeyimizi de daha önce kaybetmiştik. Bir başka kaybettiğimiz değerlerimizden ve musıki cemiyetimizin kıymetli solistlerinden Vedat CENGİZ' i de kaybetmiş ve cemiyet olarak büyük acılar yaşamıştık. Birlikte, keman sanatçısı oğlu Olcay' ın da yer aldığı TRT' yi, cemiyet olarak ziyaret etmiştik. Allah rahmet eylesin.

Musıkiden söz etmişken; Bafra Atatürk İlköğretim Okulu Müzik Öğretmeni Erdoğan GÖKNUR bey hocamızı da kaybetmiştik. Mehum hocamızın Bursa Uludağ Üniversitesi' neÖğretim Üyesi olarak tayini çıkmıştı.

Her türlü yol hazırlığını yapmış, eşyalar kolilere konulmuş, her bir şey sabah için hazırlanmıştı ancak maalesef o günün sabahında aldığımız vefat haberiyle hepimiz büyük acılar yaşamıştık. Mekânı cennet olsun.

Kader işte böyle bir şey olmalıydı ki; kimsenin yarına çıkmaya elinde senedi yok. Bu vesileyle; merhum hocamıza da Allah'tan rahmetdiiyoruz.

Eğitim alanında Bafra Aatürk İlköğretim Okulu'nda 15 yıl görev yaptığım bu güzide okuldan tam4 öğretmen arkadaşımızın vefatı da bizleri adeta yıkmıtı.

Bu dört değerli öğretmenden birini; mehum Müzik ÖğretmeniErdoğan Göknur' u az önce yazmıştım. Aynı okuldan vefat eden diğer öğretmen arkadaşlarımız ise şöyle:

Çorumlu, şair, yazar, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Mustafa BAKAR,

Sosyal Bilgiler Dersi Öğretmeni Nevin EROL ,

Fen Bilgisi Öğretmeni Şennur ÖKSÜZ ,

Resim Dersi Öğretmeni Osman ALTINSOY

Mutlaka unuttuğum, vefat etmiş başka öğretmenler de olmuştur. Ben ilk aklıma gelenleri yazıp hatırlatmaya çalıştım. Allah; tüm ölmüşlerimize rahmet eylesin. Mekânları cennet olsun inşallah.

Bu vesileyle; siz değerli okurlarımıza, Allah' tan sağlık ve uzun ömürler dilerim.

Saygılarımla.

Oktay ZERRİN

YORUM EKLE