Başkan Topaloğlu'nun 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Topaloğlu'nun 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Basının demokrasinin vazgeçilmez unsurları arasında yer aldığını belirten Başkan Topaloğlu, yerelde, ulusalda gazetecilerin halkın haber alma ihtiyacını karşılamaları açısından çok önemli bir görevi yerine getirdiklerini belirtti.

Basının 15 Temmuz sonrasındaki sorumlu yayıncılık anlayışıyla tüm dünyaya örnek olduğunu ifade eden 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, “Bu duyarlılığı gösteren tüm meslek kuruluşları ve basın mensuplarını yürekten kutluyorum” dedi.

Türkiye'nin işgaline neden olabilecek bu hain kalkışmada son derece stratejik bir görev icra eden Türk Basınının demokrasinin olmazsa olmaz ayaklarından birini oluşturduğunu vurgulayan Başkan Topaloğlu; “Gazetecilik, fedakârlık ve sorumluluk isteyen zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir. Kamu yararına hizmet yapmakta olan gazeteci arkadaşlarımız, ülkemizin olduğu gibi ilimizin, ilçemizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına önemli katkılar sağlamaktadır. Basın çalışanları her türlü zor şartlarda çalışmayı ilke edinerek yılmadan görevlerini yerine getirmek için çalışmaktadırlar. Bunun en güzel örneğini 15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişiminde sergileyen gazetecilerimiz için de bir dönüm noktasıydı. Hepsi tarihe tanıklık etti.Gazetecilerin asla geri adım atmamaları, basın kuruluşlarımıza yapılan baskınların geri tepmesini sağlamış, ölüm tehditlerine karşın yapılan yayınlar, halkımızın sokağa çıkarak darbecilere direnç göstermelerinin önünü açmıştır.

19 Mayıs Belediyesi olarak her zaman olduğu gibi doğru, ilkeli ve tarafsız habercilik yapan basın yayın kuruluşlarımıza ve çalışanlarına her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.

Zor şartlar altında, meslek etiğinden taviz vermeden, çalışmalarını sürdüren tüm basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.’’dedi. 

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2017, 13:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER