ALAÇAM ANAOKULU ‘DA BİLİNÇLİ SPOR EĞİTİMİ

Alaçam Anaokulu ve Alaçam Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, Protokolü ile birlikte hayata geçirdikleri  ‘’Sporla Sağlıklıyım, Bu İşte Bende Varım’’ projesi için ilk adım atıldı.

ALAÇAM ANAOKULU ‘DA BİLİNÇLİ SPOR EĞİTİMİ

AMACIMIZ MİNİK ÖĞRENCİLERİMİZE SPORU SEVDİRMEK ‘

Alaçam Anaokulu 103 minik öğrencisi spor salonunda tecrübeli antrenörler eşliğinde eğlenceli atletizm yaptığını belirten Okul Müdürü Nagihan Çağlak Bay,” Erken yaşta spora başlamak, kişilerin gelişim dönemini hem zihinsel hem de fiziksel açıdan olumlu olarak etkiler. Düzenli yapılan spor çocukların kendi becerisinin farkına varıp öz güveninin ve yaşama sevincinin artmasına, boş zamanların olumlu yönde değerlendirilmesine ve böylece zararlı alışkanlıklardan uzak durulmasına yardımcı oluyor. Özellikle takım halinde yapılan sporlar, çocuğun sosyalleşmesine ve davranış bozukluklarının giderilmesine önemli ölçüde katkı sağlıyor. Spor yapan çocuklarda sorumluluk duygusu çok daha erken gelişiyor. Antrenman disiplini ve çalışma azmi de arttığı için kazanılan bu kişilik özellikleri çocuğu yaşamın her alanında başarılı olmasına yardımcı oluyor” diye konuştu 

‘HER BRANŞA HİTAP EDECEK OLAN SPORCULAR YETİŞECEK’

Geleceğin sporcularını yetiştireceklerini vurgulayan Okul Müdürü Nagihan Çağlak Bay,” Başlatmış olduğumuz bu güzel proje dönem sonuna kadar edecek. Bu arada, cimlastik, basketbol, futbol, koordinasyon çalışmaları gibi aktiviteler sürdüreceğiz. Her zaman eğitimi yanında olan Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk’a Sayın Valimiz Osman Kaymak’a, İlçe Kaymakamımız Sayın Fikret Zaman’a Samsun İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Coşkun Esen ’e İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Sezai Tural’a velilerimizin adına teşekkür ederim ” dedi. 

‘İLÇEMİZDE GÜZEL BİR PROJEYİ BAŞLATMIŞ BULUNMAKTAYIZ ‘

Proje ortağı Alaçam Gençlik ve Spor Müdürü Cansu Keskin Karaaslan ise,” Böyle bir projede yer aldığımız için çok mutlu oldum. Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü olarak, spor faaliyetlerinin gelişmesine, yaygınlaşmasında öncü olurken de spora teşvik edeceğiz. Her türlü projede yer alacağız ve böylece ilçemizde özellikle erken yaşlarda spor kültürünün oluşmasına katkı sağlayacağız. Bunu yanı sıra Atatürk'ün şehri spor yapıyor adıyla birlikte ilçemizin adını da Türkiye ve Yurt dışında duyuracağımıza inanıyorum. Spora ve sporcuya destek veren basta Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu olmak üzere Sayın Valimiz Osman Kaymak’a, İlçe Kaymakamımız Sayın Fikret Zaman’a Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Sayın İsmail Hakkı Kasapoğlu’na Belediye Başkanımız Sayın Hadi Uyar’a emeği geçenlere de ayrıca teşekkür ediyorum ”diye konuştu. 

Köksal ÖNER

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER