banner223

ALAÇAM'DA SÜREYYA AĞAOGLU KÜTÜPHANESİ AÇILDI

SAMSUN'UN Alaçam ilçesi  Soğukçam Ortaokulunda yapımı bir süredir devam eden okul kütüphanesinin açılışı ilçe Kaymakamı Fikret Zaman tarafından gerçekleştirildi.

ALAÇAM'DA SÜREYYA AĞAOGLU KÜTÜPHANESİ AÇILDI

Açılışta İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezai Tural  ve çevre okulların idarecileri ile davetli misafirler de yer aldı. Açılış programında kaymakam Zaman  öğrenci ve öğretmenlerle kitap okumanın önemi  hakkında sohbet edip daha güzel yarınlar için bol bol kitap okunması şeklinde öğrencilere öğütlerde bulundu.

                Açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Mücahittin Şen,  ”Kütüphanemiz merkezi İstanbul’da bulunan Süreyya Ağaoğlu Çocuk Dostları Derneği tarafından finansa edilerek yapılmıştır. Mart 2019 tarihinde okulumuz Türkçe Öğretmeni Fatih Bilgin  tarafından derneğe gönderilen bir mail sonrası okulumuzdaki kütüphane ihtiyacını gören dernek yöneticileri bizlere geri dönüş yaptılar ve okulumuza güzel bir kütüphane kurmak istediklerini bildirdiler.

 Yaklaşık 25.000TL ye mal olan kütüphane derneğin katkıları ile yapılmıştır. Gerekli izinler alındıktan sonra 24 öğrencimizin aynı anda rahatlıkla kitap okuyabileceği yaklaşık 2000 kitabın bulunduğu kütüphanemizi tamamlayarak bugün açılışını gerçekleştirdik. Emeği geçenlere sonsuz teşekkür ediyor, okuyan öğrenen öğrencilerimizle başarımızın daha da artacağına yürekten inanıyoruz.” şeklinde düşüncelerini ifade etti.

Süreyya Ağaoğlu kimdir?

                1903 yılında Azerbaycan'da doğmuştur. Ünlü hukuk profesörü Ahmet Ağaoğlu’nun kızıdır. 1921 yılında hukuk mektebine başvurmuş fakat reddedilmiştir.

Daha sonra ise kabul edilmiş ve 1925 yılında derece yaparak mezun olmuştur. Ülkemizin ilk kadın avukatıdır. Cumhuriyet tarihinin önemli kişiliklerinden biri olmakla beraber kadın olmanın sıkıntılarını o dönemlerde çokça çekmiştir. Bu nedenle ilk kadın hakları savunucusudur.

Süreyya Ağaoğlu Çocuk Dostları Derneği isminde özel bir çocuk bakımevi kurmuş ve birçok kimsesiz veya maddi yetersizlikler sebebi ile bakılamayan çocuğa eğitim imkanı sağlamış hayırsever bir insandı. 29 aralık 1989'da aramızdan ayrıldı.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER