BATI YAKASININ YÜKSELEN DEĞERİ ALAÇAM

Samsun`un Alaçam İlçesi`nde 2017 yılı değerlendirmesi ve devam eden çalışmalar hakkında Alaçam Belediyesi Başkanı Hadi Uyar gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

BATI YAKASININ YÜKSELEN DEĞERİ ALAÇAM

Samsun`un Alaçam İlçesi`nde 2017 yılı değerlendirmesi ve devam eden çalışmalar hakkında Alaçam Belediyesi Başkanı Hadi Uyar gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

ALAÇAM`DA DOĞALGAZ ATAĞI

Konu ile ilgili konuşan Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, “Alaçam İlçesi`nin 2017 yılı değerlendirmesini kısa başlıklar halinde sizlere sunmak isterim.  2017 yılı bizim için en başarılı ve güzel geçmiş yıllardan bir tanesidir.  Müjdeli haberler ile başlamak isterim. Ak Parti Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan`ın müjdeli haberi bize vermiş olduğu şekli ile.

Bu kış ve önümüzdeki kış odun kömür ile ısınmaya devam fakat 2019 yılında doğalgaz yanmaya başlamış olacak. Bizlerde altyapısını hazırlamak üzere çalışmalara başlamış bulunuyoruz “dedi.

ALAÇAM`DA TARİHİN İZLERİ SERGİLECEK

Çalışmalar hakkında bilgi veren Uyar, “Yine Genel Başkan yardımcımız ve Milletvekilimiz Orhan Kırcalı`nın emekleri ile Kültür Turizm Bakanlığımızın onayı ile Çeşme Mahallesi, Yeni Cami ve Karşıyaka Mahallemizde 133 tarihi yapının 93 tanesi koruma altında. Çeşme Mahallesinde bu çalışmanın ölçümleri başlandı. Ardından yapı ihalesi devreye giriyor. Yaklaşık iki üç yıl içerisinde Safranbolu örneğini Alaçam`da yaşamış olacağız.

ALAÇAM`A TOKİ KONUTLARI

Tüm bunlar ile birlikte Alaçam için en önemli kazanımlardan biri TOKİ binaları Alaçam tarihi evlerinin dış cephelerinin örneğinin yansıtıldığı 24 bin metrekarelik 230 dairelik planlanan bir proje ile bütün çalışmaları tamamlandı. İstanbul Halkalıyı ziyaret ederek bu noktayı da koyacağız.

ALAÇAM`A YENİ GÜREŞ SAHASI

Alaçam için diğer kazanımlardan bir tanesi bir önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç`ın onayı ile yapımı devam eden 2200 kişilik bir güreş alanı da var. İnşallah 30 Nisan 2018 tarihinde tamamlanıp Mayıs güreşlerini burada yapmayı hedefliyoruz. Ayrıca 300 kişilik KYK yurdu da projesi yapılmıştır. Eğitim gören öğrencinin yurt ihtiyacını da bu şekilde tamamlamış olacağız. Ayrıca Alparslan, Yeni cami ve Fatih Mahallelerimizde kısmen asfalt çalışması yapıldı. 20 kilometrelik bir mesafe de sati kaplama çalışması yaptık. Bu tarz çalışmalarımıza yeni yılda da devam edeceğiz.

DEVAM EDEN ÇALIŞMALAR

Devam eden çalışmalarımız arasında vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet verebilmek için Belediye Hizmet binamızın yenilenme çalışması da var. Bakanlıktan kredi taleplerimiz borçlarımızın ödenme çalışmaları için de çaba sarf etmeyiz. Makine Parkı da çok önem taşımaktadır. Yaklaşık 13, 14 tane aracı Alaçam Belediyesine kazandırmış bulunmaktayız. Alaçam Gençlik Parkı adını koymayı düşündüğümüz. Yeni yapacağız yurt çevresinde güzel bir gençlik parkı olarak sunmak istiyoruz. Yine iki mahallede devam eden parkımız var. Yine yöresel ürün pazarımız da var. Bunun çalışmaları da devam ediyor. Genel Başkan Yardımcımız Çiğdem Karaaslan`ın kendi mahallesinde bu çalışmalarımız devam ediyor. Halk tarafından üretilen ürünler burada sergilenecek. Nasip olursa bu yaz burası da tamamlanacak.

Bu hizmetler Alaçam İlçesi`ne yapılırken Büyükşehir Belediyesi ile koordineli çalışmanın mutluluğu içerisindeyiz. Alaçam için en önem verdiğimiz çalışmalarda 5 mahallenin su verim çalışması hayata geçti. 2014 seçimlerinde gördüğüm manzaranın tümü geride kaldı. Sayın Sağlık Bakanımıza bu açılışa katılımlarından dolayı da mutluluk duyuyorum.  Yine günlük 25 kamyon çakıl üretimi ile yol yapım çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yeni yıl içerisinde yapılmayacak yol kalmayacak inşallah. Yine Sayın Valimizin bu çalışmalarımızda bizlerden daha aktif ve heyecanlı olması da bizlere mutluluk veriyor. Bizlere bu imkânı tanıyan başta Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, İl ve İlçe Meclis üyelerimize, İl teşkilatlarımıza, İlçe teşkilatlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER