Aşı İçin Bedava Patates Kızartması Kampanyası Rezâleti

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, aşılanmayı teşvik etmek amacıyla bedava patates kızartması ve hamburger verileceğini açıklamış.

Haberi okurken Amerikalılar adına utandım.

Blasio, kendi vatandaşlarını âdeta patates ve hamburgere kanıp her denileni yapacak “menfaatperverler” yerine koyuyor.

Bir, “Gel kuçu kuçu” demediği kalmış.

Rüşvet olarak verdiği patates ve hamburgerin, bugün başta USA olmak üzere tüm dünyayı saran “bulaşıcı olmayan kronik hastalıklar salgınının” bir numaralı müsebbiplerinden “fast food” un sembolleri olduğunu da bilmiyor olmalı.

Evet, pandemiden en fazla zarar gören memleketin USA olmasının başlıca sebebi Başkan’ ın halkına rüşvet olarak sunduğu bu yiyeceklerdir.

Başkan bunun da farkında değil!

Gelelim neticeye

BİR: İnsanları bir patates kızartmasına kanan “salaklar” yerine koyan bu tür propagandalar Amerikalıları aşıya teşvik etmez, aksine onları aşıdan uzaklaştırır.

İKİ: Başkan, “bilerek” veya “bilmeyerek” bir fast food şirketinin reklâmını yapmış oluyor ki her ikisi de bir birinden berbat suçlardır.

ÜÇ: Her toplum seçtiği yöneticiye müstahaktır.

DÖRT: Daha önce de defalarca yazıp söylediğim gibi “Dünya aşılara değil, tıbba güven duymuyor“. Asıl mesele de budur!

***

Sputnik’ in “New York Belediye Başkanı’ndan aşı için bedava patates kızartması kampanyası: Çok iyi duygulara kapılıyorum” başlıklı haberi:

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, aşılanmayı teşvik etmek amacıyla bedava patates kızartması ve hamburger verileceğini açıkladı. De Blasio, basın toplantısında kızartmaları yerken, “Hımm, aşı, hımmm. Şu anda aşıyla ilgili çok iyi duygulara kapılıyorum” ifadelerini kullandı.

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, dün düzenlediği basın açıklamasında, yanına patates kızartmasını getirerek, aşılanmayı teşvik etmek için ilginç bir ortaklığı duyurdu.

Aşı olanların Shake Shack’ten bedava patates kızartması ve hamburger alabileceğini belirten de Blasio, “Aşı olduğunuzda bedava patatesi kızartması mı? Aşı oldum. Bu lezzetli kızartmaları alabileceğimi mi söylüyorsun? Bir dakika. Bir de hamburger de mı var” dedi.

https://twitter.com/i/status/1392884462690750467

“Buna bakmanızı ve düşünmenizi istiyorum. Yine bazı insanlar hamburgeri sever, bazıları sevmez. Biz tüm yaşam tarzlarına saygı duymak istiyoruz. Ancak eğer bu sizin için çekici ise, aşıyı düşündüğünüzde, bunu düşünün” diye devam eden belediye başkanı, “Hımm, aşı, hımmm. Şu anda aşıyla ilgili çok iyi duygulara kapılıyorum” dedi.

Birçok insanın aşı olmak istediğini ancak daha harekete geçmediğini ifade eden de Blasio, “Biraz daha fazla teşvike ihtiyaçları var ve biz de bunu yapıyoruz” dedi.

Kaynakhttps://tr.sputniknews.com/koronavirus-salgini/202105141044500494-new-york-belediye-baskanindan-asi-icin-bedava-patates-kizartmasi-kampanyasi-cok-iyi-duygulara/

***

EK 1 (16.5.2021): Bilim adamları, Amerikalıların aşı kabul etme konusundaki isteksizliğinin, salgını sona erdirmek için en büyük tehdit olduğunu söyledi. Demek ki patates ve hamburger az gelmiş, bir de kolalı-donutlu tam menü teklif etseler nasıl olur acaba? Kaynakhttps://twitter.com/NYTHealth/status/1393845575188090882?s=20

***

EK 2 816.5.2021): “Fast food zinciri McDonald’s Beyaz Saray ile ortaklık yapıyor ve müşterilerini aşı olmaya teşvik ediyor.” Kaynak: https://www.today.com/food/mcdonald-s-encouraging-customers-get-vaccinated-t218032

YORUM EKLE