banner221

21 Mahalleden SASKİ`ye tepki

Samsun`un Bafra ilçesi ve Alaçam ilçesinde su sorunu yaşayan muhtar ve köylüler SASKİ`ye bağlı su deposuna gelerek basın açıklaması düzenledi.

Bafra ve Alaçam ilçesine bağlı 21 mahallenin belli aralıklarla 2, 3 aydır içme sularının olmadığını belirten muhtar ve köylüler Alaçam Ayin Deresinde bulunan Batı Sahası Köy İçme Suları Birliği’nin bulunduğu su deposuna gelerek burada basın açıklaması düzenledi. Yaklaşık 3 yıl önce Kızılırmak Batı Sahası İçme Suları Grup Köyleri İçme Suyu Getirme Birliği`nden SASKİ`ye geçen ve devir olduktan sonra sürekli su sıkıntısı yaşandığını belirten vatandaşlar düzenledikleri basın toplantısında bu hizmetin tekrar birliğe verilmesini istedi.

Burada konuşan Altınay Mahalle Muhtarı Sait Karagöl, “ 1986 tarihinde kurulan bu içme suyu sisteminde emeği olan herkesten öncelikle Allah razı olsun. Şuanda bulunduğumuz yerden Alaçam ve Bafra ilçelerinde 21 mahalleye su geliyor. Buraya geldiğimizde gördük ki sularımız taşmış ve boşa akıyor. Ben birliğinde eski başkanlarındanım 10 sene başkanlık yaptım. Böyle anormallik görmedim. Bu sorunu tüm yetkililerle paylaştım. Burada un var, şeker var, yağ var ama bize su yok. Burayı idare edip yönetemiyorlar. Ben yetkililere diyorum ki, hiçbir şey istemiyorum. Sadece burada 21 tane mahalle buranın kontrolünü bize versinler. Bana bir tane araç verin bir tane iş makinesi verin. Para istemiyorum. Eski çalışan arkadaşları çağıracağım. Sonra gelip bizi izlesinler su nasıl akıyormuş. Maddi talebimiz yok. Su burada boşa akıyor. Boşa akan su ile 20 mahallenin daha su sorunu çözülür” dedi.

Karagöl`ün ardından konuşan Karaburç mahalle muhtarı Bülent Aşçı, “ Bu birlik 3 yıl önce SASKİ`ye devir oldu. O tarihten bu tarihe yaz aylarımız susuz geçiyor. Daha önceden 21 mahalleden oluşan birliğimizde her hafta toplantı yapıp sorunlara çözüm arıyorduk. Ve en büyük sorun dahi bir günümüzü alıyordu. Şuanda SASKİ`nin kaçak ekibi yok. Bizim ekibimiz ise burası kurulduğundan beri buradaydılar ve avucunun içi gibi burayı biliyorlardı. SASKİ bu işi yapamıyor. Biz çiftçiyiz tozun toprağın içinde çalışıyoruz. Akşam eve gidiyoruz duş almaya suyumuz yok. İçme sularını marketlerden alıyoruz. Muhtar olarak da zor durumdayız. Camiye gidiyoruz. İnanın tespihe kalmadan kaçıyoruz. Vatandaşlarımız bize tepki gösteriyor. Bize yetkililer su yetmiyor diyor. Fakat buraya geldik gördük ki su taşmış boşa akıyor” dedi.

Alaçam İlçesi Soğukçam Mahalle Muhtarı İsmet Türk ise “SASKİ bu işi takip etmiyor. Bizlere daha fazla eziyet çektirmesinler. Vatandaşlarımız susuz kalmasın. Bir an önce ya çare bulsun. Ya da birliğe geri devir etsin. Köyümüzde bir aydır sular yok. İnsanlar yemek yapmaya, duş almaya ve içmeye su bulamıyorlar. Yazık değil mi bunca vatandaşa” dedi.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2018, 12:49
YORUM EKLE
YORUMLAR
Şenol çelenk
Şenol çelenk - 6 yıl Önce

Saskinin konuya hakimiyeti ancak boşa atık su parası tahsil ederken başarılı köylerde arazıye akan atık suya para alıyor bizden orda başarı tam ama arıza ve yada diğer aktiviteler başarısız

SIRADAKİ HABER