BAFRA BİT ATA TOPRAĞINI SAMSUN İLE BULUŞTURUYOR !

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Selanik'teki evinden alınan toprak ve Türk bayrağı aralarında “Bafra Bisiklet Topluluğu” üyelerinden 5 sporcunun da bulunduğu 14 kişi 131 km pedal çevirerek Samsun’a getirecekler.

BAFRA BİT ATA TOPRAĞINI SAMSUN İLE BULUŞTURUYOR !

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Selanik'teki evinden alınan toprak ve Türk bayrağını Samsun'a götürmek için 1453 km mesafeyi pedal çevirerek gelen bisikletliler Amasya'ya ulaştı.

Ata Toprağı ve Türk bayrağını Samsun’dan gidecek olan 14 bisikletli sporcu  ile bugün (18 mayıs cumartesi) Samsun'un Havza ilçe sınırına gelecek olan bisikletlilerden devralıp polis eskortu eşliğinde Samsun’a getirecekler.

Aralarında “Bafra Bisiklet Topluluğu” üyelerinden 5 sporcunun da bulunduğu 14 kişi 131 km pedal çevirerek Samsun’a ulaşacaklar.

Samsun’a vardıklarında Samsun Valisi Osman Kaymak tarafından karşılanacak olan 14 bisikletli 19 Mayıs Pazar günü resmi tören ile bu önemli emaneti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a takdim edecekler.

Bafra Bisiklet Topluluğu üyesi 5 sporcuyu Samsun'dan Bisikletiler Derneği Bafra Temsilcisi Hülya Yangın Ertekin yolcu ederek 19 Mayıs Pazar günü Samsun'a vardıklarında onları karşılayacağını da belirtti.

Hüdanur Yaşar

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2019, 13:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER