banner221

Ata toprağını Selanik'ten Samsun'a taşıyorlar

- Selanik'teki Atatürk Evi'nden alınan toprak ile Türk bayrağını 19 Mayıs törenleri için Samsun'a götürmek üzere Amasya'dan yola çıkan bisikletli grup, Havza ilçesine ulaştı

Ata toprağını Selanik'ten Samsun'a taşıyorlar

SAMSUN (AA) - Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Selanik'teki evinden alınan toprak ve Türk bayrağını Samsun'a götürmek için Amasya'dan hareket eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcusu bisikletliler, Havza ilçesine geldi.

Selanik'te Atatürk'ün doğduğu evin bahçesinden alınan toprak ile Selanik Başkonsolosu Orhan Yalman Okan'dan teslim alınan Türk bayrağı, ilden ile aktarılarak Amasyalı bisikletçiler tarafından Samsun'un Havza ilçesine getirildi.

Amasya-Samsun sınırındaki Paşapınar mevkisinde Havza Kaymakamı Metin Yılmaz tarafından karşılanan bisikletliler, toprak ve bayrağı teslim etti.

Toprak ve Türk bayrağı, yarın 19 Mayıs törenlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak.

Kaymakam Yılmaz, Amasyalı sporcuları Atatürk'ün şehri Havza'da karşılamaktan mutlu olduklarını belirterek, "Biz Havzalıların şöyle bir tezi var; Mustafa Kemal'in Selanik'te, Atatürk'ün ise Havza'da doğduğu yaklaşımındayız. Sizlerden teslim aldığım bayrak ve toprağı Samsunlu sporcularımıza teslim ediyorum." dedi.

Samsunlu bisikletçiler da emanetlerin bisikletle getirilmesinin kendileri adına onur verici olduğunu vurgulayarak, "Sizlerden aldığımız emaneti Sayın Valimize teslim edeceğiz." ifadesini kullandı.

Devir teslim töreninin ardından bisikletçiler Samsun'a doğru yola çıktı.

- Organizasyon

Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 100'üncü yıl dönümü çerçevesinde Cumhurbaşkanlığı himayesinde Karadeniz Rumeli Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen program, Türkiye'nin Selanik Başkonsolosluğundaki törenle başlamıştı.

Organizasyon kapsamında Atatürk Evi'nden alınan toprak ve Türk bayrağı, Milli Mücadele'nin başladığı Samsun'daki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a takdim edilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER