Bafra Çinili Camii’nde Mevlid Kandili Programı

Samsun’un Bafra ilçesinde, Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla Çinili Camii’nde “Peygamberimiz ve Gençlik” konulu program düzenlendi.

Bafra Çinili Camii’nde Mevlid Kandili Programı

Samsun’un Bafra ilçesinde, Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla Çinili Camii’nde “Peygamberimiz ve Gençlik” konulu program düzenlendi. Bafra ilçesinde Mevlid Kandili dolayısıyla vatandaşlar camilere akın etti. Bafra Çinili Camii'nde akşam namazı ile yatsı namazı arasında düzenlenen Mevlit programına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Vatandaşların kandilini tebrik eden Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç; “İlçe Müftülüğümüzün Çinili Camii’de tertip ettiği Mevlid Kandili programına katılarak halkımızla tebrikleştik.

Rahmet Peygamberinin hayatı ve sünneti ekseninde hayatımızı muhasebeye tâbî tutma niyazıyla, Mevlid-i Nebî gecemiz kutlu olsun. Mevlid Kandili, memleketimiz ve tüm Müslümanlar için hayırlara, huzura ve berekete vesile olur inşallah. Rabbim niyetlerimizi ve dualarımızı kabul etsin” şeklinde konuştu. Bafra Müftüsü Necmettin Kayar da yaptığı konuşmada; “Efendimizin dünyaya teşriflerinin 1447.senei devriyesi olan

"MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI" dolayısıyla gündüzünde 54 Hafızımızın İcazet merasimin, akşamla - yatsı arasında Çinili Camimizde, Efendimizin makam-ı alisi yüzüsuyu hürmetine Kur'an-ı Kerim’i okuma ve Mevlid-i Şerif programı gerçekleştirdik. Gerek 54 Hafızın İcazet merasiminde, gerekse Mevlid programında Bafra halkımızın, efendimize hürmeten göstermiş olduğu yoğun ilgi ve alakalarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Âlemlere rahmet olarak dünyaya teşrif eden efendimizin şefaatine ermeyi, erebilmeyi Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı. Bafra Çinili Camii’nde düzenlenen programa; Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Bafra Müftüsü Necmettin Kayar, Bafra Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Çamaş ve Şaban Hüryaşar, AK Parti Bafra Belediye Başkan A. Adayı Tuncay Yurduseven, Belediye Meclis Üyeleri, Gazipaşa Mahallesi Muhtarı İrfan Varol, Birim Müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Program sonrasında Bafra Belediyesi tarafından vatandaşlara kandil simidi ve meyve suyu ikramında bulunuldu.

 

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER