BAFRA'DA DÜNYA YÜRÜYÜŞ GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Bafra'da "Dünya Yürüyüş Günü" dolayısıyla Bafra İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından "sende yerini al" projesiyle Çetinkaya Sedde yolunda 5 bin adım atıldı, Bafra Bisikletliler Derneği  ise sağlıklı yaşam için pedal çevirdi.

BAFRA'DA DÜNYA YÜRÜYÜŞ GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Bafra İlçe Sağlık Müdürü Aytaç Akın konuyla ilgili şunları söyledi, "Her yaş bireyler için obezite 21. yüzyıldaki en ciddi halk sağlığı sorunlarından birisidir. Dünya'da her yıl yaklaşık 3 milyon insan, fazla kilolu olma durumu ve obezite nedeniyle hayatını kaybetmektedir.

Akın, Yapılan istatistiklere bakıldığında Türkiye'de 15 yaş ve üzeri obez bireylerin oranı 2014 yılında % 19.9 iken, 2016 yılında % 19.6'ya düşmüştür.

Akın, Çocuklar ve ergenler arasında 5-19 yaş aşırı kilo obezite prevalans, çarpıcı bir şekilde 1975 yılında % 4'iken, 2016 yılında % 18'in üzerine yükselmiştir. Artış hem erkek çocuklarda hem de kız çocuklar arasında eşit orandadır. 2016 yılında kız çocuklarının % 18'i erkek çocukların %19'unun fazla kilosu mevcuttur. Çocukların ve ergenlerin yaklaşık % 1'inden azının 1975'te obez olmasına karşın, 2016 yılında % 7'lere kadar obezdir. Artış erkekler arasında biraz daha hızlı olup, 2016 yılında, obezite problemi, erkek çocukların % 8'inde, kız çocukların ise %6'sında görüşmektedir" dedi.

Konuşmanın ardından, Bafra İbn-sina Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri 5 bin adım attı, Bafra Bisikletliler Derneği ise sağlıklı yaşam için sedde yolunda pedal çevirdi.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER