BAFRA GÖRME ENGELLİLER DERNEK BAŞKANI KAPLAN' IN 18 MART AÇIKLAMALARI

Bafra Görme Engeller Derneği Başkanı Mustafa Kaplan; Çanakkale Zaferi' nin 104. Yıldönümü nedeniyle açıklamalarda bulundu. Açıklama şöyle:

BAFRA GÖRME ENGELLİLER DERNEK BAŞKANI KAPLAN' IN 18 MART AÇIKLAMALARI

“ İstiklal ve istikbalimizin dönüm noktası, bağımsızlık mücadelesinin verildiği, vatan aşkının en kutsal fedakârlıklarının yaşandığı Çanakkale Zaferi’nin 104. Yıldönümü' nü idrak ediyoruz.

Herkesin Çanakkale Zaferi' ni en içten dileklerimle kutluyor, bu şanlı günü bizlere kazandıran başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizi, gazilerimizi ve ecdadımızı saygı, minnet ve rahmetle yâd ediyorum.

“ Çanakkale Zaferi " Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki; Çanakkale Muharebeleri' ni kazandıran bu yüksek ruhtur.” Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de ifade ettiği gibi Çanakkale ruhu; öyle bir ruhtur ki kelimelerle anlatmakla bitmez. Ne kadar söz söylersek söyleyelim, Çanakkale ruhunu tam olarak anlamış sayılmayız.

Çanakkale ruhunu ancak o dönemde yaşamış ecdadımız en iyi bilir. Çanakkale Zaferi' ni kazandıran ecdadımıza karşı çok şey borçluyuz ve bu konuda bize düşen birçok görevler vardır.

Çanakkale ruhunu; sanki o dönemde yaşamış gibi anlamak ve gelecek nesillere anlatmak milli bir görevimiz olmalıdır. Çünkü Çanakkale; Kuvay-i Milliye’ nin, İstiklal Mücadelemizin temel harcıdır. Çanakkale; Mustafa Kemal Atatürk, Koca Seyit, 57. Alay, Nusret Mayın gemisi ile yazdığımız kahramanlık destanımızdır.

Çanakkale, yurt savunmasının harcı, bağımsız yaşama azmimizin temellerinin atıldığı bir dönemdir. Çanakkale, Türk Milleti' nin diriliş destanıdır. Vatan uğruna hiç düşünmeden şehadete yürüyüşün adıdır. “ Çanakkale Zaferi ” Bir milletin var oluş yok oluş mücadelesidir. Çanakkale, her evde bir acı. Çanakkale, şehitler diyarı. Çanakkale, Anafartalar Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adıdır.

Ecdadımız, Çanakkale Zaferi' nde bize sarsılmaz bir imanı, zalimler karşısında cesaretle dik durmayı ve hür yaşamayı miras bıraktılar. Bizler de bu bilinçle yaşayarak; vatan, millet, bayrak, kutsal değerlerimize olan bağlılığımızı iliklerimize kadar hissederek, hayatımıza yön vermemiz gerekir.

Çanakkale: Sözlüklerde geçmez lakin gönüllerde ve tarihte; Bir devrin battığı, Türk’ün yedi düvele kafa tuttuğu, Türk ulusunun küllerinden doğduğu yerdir. Çanakkale şehitlerimiz, tarihi kalemle değil, kanlarıyla yazmışlardır. Bu Devlet, Malazgirt’ te başlayan, Miryokefalon’da adı konan, Çanakkale’ de kıyama duran, Sakarya’ da destanlaşan bir mücadeleyle; yüz binlerce şehidin kanı karşılığında, elde ettiği kutsal vatan toprakları üzerinde kurulmuştur.

Çanakkale geçilmez! Geçemediler, Geçemezler, Geçemeyecekler. Hangi yüzyıl geçerse geçsin Mustafa Kemal Paşa Yolumuz, Çanakkale Ruhumuzdur.

Türk Milletinin; Çanakkale’de elde ettiği zafer, bütün dünyaya verilmiş bir insanlık dersidir. Bu destansı zaferin temelinde güçlü bir inanç, büyük bir vatan aşkı ve özgürlük tutkusu vardır. Çanakkale şehitlerimizi

minnetle anmaktayız.

Çanakkale’yi Geçemediler. Geldikleri gibi de gittiler. Mareşal Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi, 57. Alayı, son sınıf öğrencilerinin tamamını ,Çanakkale’de şehit veren Kayseri Lisesi’ nin ve daha nice okulların evlatlarını rahmetle, şükranla anıyorum.

Hepsinin de ruhları şadolsun. Rabbim bir daha Çanakkale, Kurtuluş Savaşları, 15 Temmuz gibi acı günler göstermesin inşallah. ”

Haber: Oktay ZERRİN- Bafra

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER