BAFRA İHH’DAN YETİMLERE İFTAR GECESİ

Samsun’un Bafra ilçesinde İHH Bafra Şubesi, yetim çocuklara destek amaçlı bir iftar programı düzenledi.

BAFRA İHH’DAN  YETİMLERE İFTAR GECESİ

Samsun’un Bafra ilçesinde İHH Bafra Şubesi, yetim çocuklara destek amaçlı bir iftar programı düzenledi.

17 Mayıs Cuma akşamı İHH Bafra Şubesi tarafından düzenlenen iftar programı dualar eşliğinde başlayarak ezanın okunmasının ardından iftar yemeği ile devam etti.

Yapılan Yemek Duası’ nın ardından konuşmasını yapan İHH Samsun Şube Başkanı Hüseyin Mutlu;

“ Bu gece Bafra İHH tarafından  düzenlenen iftar yemeğinin tüm ölmüş kişilerin, mümin kardeşlerimizin ruhuna buradan hayır olarak sevaba  inşallah iletilir diyoruz.  

Burada katkısı bulunan ve gayret içinde olan kardeşlerimiz var. Ben Samsun İHH Başkanıyım ama Bafra İHH kendi başına müstakil halde en fazla çalışan kurumlarımızdan biridir.

Burada ki gayretler ve çalışmalar kardeşlerimizin bizzat çalışmasıdır. Bugün burada bulunduğumuz sofra da iftar yemeğinden önce ister  Kuran-ı  Kerim i okuyan Somali’ li kardeşimiz var, Pakistan’dan bir kardeşimiz var. Başka renklerden, başka ülkelerden, başka yerlerden insanlar var.

Bizi bir araya getiren Rabbime hamdolsun diyoruz ve yağmur daha fazla bastırmadan hediyemizi kardeşimize takdim edelim” diyerek sözlerine son verdi.

İsmail Dağ isimli bir vatandaş anne babasının hayrına ÇAD  MASSAKORİ  bölgesinde “NECMİYE DURSUN  DAĞ”  İSİMLİ su kuyusu yaptırmış ve su kuyusundan yararlanan insanların da olduğu bir fotoğraf hediye edilerek oradaki insanların teşekkürlerini ilettiler.

İnsani Yardım Derneği Bafra Şube Başkanı İlyas Altuntaş`ın yaptığı açıklamada "Bizler Bafra İHH olarak yetim ve yoksul kardeşlerimiz için bu yıl 5.`sini düzenlediğimiz Geleneksel İftar programımıza katılan tüm  vatandaşlarımıza, kardeşlerimize teşekkür ediyorum.  Rabbim tüm niyetlerinizi kabul eder inşallah. Hayırlı akşamlar diliyorum” dedi.


Gerçekleşen programa İHH  Bafra Şube Başkanı İlyas Altuntaş, İHH  Samsun Şube Başkanı Hüseyin Mutlu, Bafra İHH Gönüllüleri, Samsun İHH Gönüllüleri , Ak Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Nazife Soruklu ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Bir gönüllülük derneği olan İnsani Yardım Derneği , yemek dağıtımın da, hazırlayışında ve güler yüzlü olmalarıyla gönüllü vatandaşların  gösterdikleri emek ve çaba ile davetlilerin takdirini topladılar.

Düzenlenen iftar programı  semaver de çay ikramı ve sıcak sohbetleriyle devam etti.

Hüdanur Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER