Bafra İşkur Müdürü Yakup Ergenlik' ten Engellilere Destek Sözü

Bafra Görme Engelliler Derneği Başkanı Mustafa Kaplan’ ın çağrısı üzerine; Bafra’da faaliyet sürdüren engelli dernek başkanları Bafra İşkur Müdürü Yakup Ergenlik’le bir toplantı gerçekleştirdi.

Bafra İşkur Müdürü Yakup Ergenlik' ten Engellilere Destek Sözü

Toplantıya; Bafra Görme Engelliler Derneği Başkanı Mustafa Kaplan, TSD Bafra Şubesi Başkanı Recep Köksal, Otizm Aileler Derneği Başkanı Mahmut Özkök ve Ortopetik Engelliler Derneği Başkanı Şaziye Yarar katıldı.

Yaklaşık 1 saat 45 dakika süren toplantıda; engelli derneklerin çektiği sıkıntılar, Bafra’da yaşayan engellilerin karşılaştığı sorunlar, yaşadığı problemler ve bu sorunların çözüme kavuşturulması için atılması gereken adımlar ele alındı.

Engelli dernek başkanları tarafından dernek üyelerinin yaşadığı sıkıntılar, dernek sorunları ve benzeri konularda Bafra işkur müdürü Yakup ergenlik bilgilendirildi. Ayrıca başkanlar Bafra’ da yaşayan bütün engellilerin eğitim, sosyal, hukuk, kültürel, istihdam, ekonomik gibi maddi ve manevi sorunlarının çözümü konusunda İşkur Müdürü Yakup Ergenlik' ten destek istediler.

Bafra İşkur Müdürü Yakup Ergenlik ise; “ Engellilik hepimizin ortak sorunudur. Onları toplum hayatına kazandırmak, toplumda aktif olarak yer almaları için hem devlet, hem de millet olarak üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmemiz gerekir.

Bizler de İşkur Müdürlüğü olarak gerek dernek üyelerinizin gerekse bütün engellilerin özellikle istihdam ve benzeri sorunlarını çözmek için elimizden gelen desteği yapacağız. Meslek edindirme ve diğer başka kurslar açarak; onların eğitim, hukuk, kültür ve sosyal hayata uyumu gibi maddi ve manevi anlamda bütün sorunlarını çözmek için her türlü çalışmayı yürüteceğiz.” diyerek, dernek başkanlarına destek sözü verdi.

Samimi bir ortamda gerçekleşen toplantının sonunda; mutabakata varılarak engellilerin eğitim, sosyal, hukuk, kültürel, istihdam, ekonomik ve hayata uyumu, insan hak ve özgürlüklerinden gerçek anlamda faydalanabilmelerini sağlamak, engellilere yönelik ayrımın kalkması ve hayatlarında girişken, üretken, verimli, başarılı bireyler olmaları için çalışmalar yapmak, engelliliğe yol açan nedenleri ve sonuçlarını ortadan kaldırmak için her türlü çalışma yapmak ve sosyal dayanışmayı sağlamak, Engelliler arasında karşılıklı sevgi ve saygıyı yerleştirmek; bu ve buna benzer her türlü çalışma yürütmek için birçok kararlar alındı.

Daha sonra toplantı, fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Haber: Oktay ZERRİN- Bafra

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER