BAFRA İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ 2019 KAMPANYASINA TAM DESTEK VERİYOR

“İstihdam Seferberliği 2019” kapsamında Bafra Ticaret ve Sanayi Odası ve Bafra İŞKUR Hizmet Merkezi koordinasyonu ile 06.03.2019 Çarşamba günü Bafra öğretmenevinde Odamız üyeleri, işverenlere ve Mali Müşavirlere istihdama yönelik teşvikler hakkında bilgilendirme semineri gerçekleştirilmiştir.

BAFRA İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ 2019 KAMPANYASINA TAM DESTEK VERİYOR

Toplantının açılış konuşmasında konuşan Bafra İŞKUR Hizmet merkezi Müdürü Yakup ERGENLİK; 2018 yılı itibari ile Bafra İŞKUR olarak bağlı ilçelerimizde İstihdamın arttırılması noktasında 3733 özel sektör işyeri ziyareti yapılmış, bu ziyaretlerde 5788 açık iş talebi alınmış ve kuruma gelen iş arayan danışanlardan 3567 kişi işe yerleştirilmiştir. Aktif işgücü taleplerinin karşılanması amacıyla 1879 kişi İşbaşı Eğitim Programına, 357 kişisi özel sektör işyerlerinde ile olmak üzere toplam da 800 kişi Meslek Edinme Kursuna katılmıştır. Kendi işini kurmak isteyenlere yönelik 412 kişilik Girişimcilik Eğitim Programı açılmıştır. Aynı zamanda Kamu Kurum ve Kuruluşlarında 950 kişi Toplum Yararına Programlarda istihdam edilmiştir. 2018 yılına bakıldığında Bafra'da toplam 5634 kişinin istihdamı gerçekleştirilmiştir. Ayrıca kendi işini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlü danışanlara projelerinin onaylanması sonucunda 1.080,000 TL destek gerçekleşmiştir. İstihdam Seferberliği 2019 ile istihdamın arttırılması için gerekli tüm donanıma sahibiz’ dedi.

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel BAŞAR; “İstihdam Seferberliği 2019” çerçevesinde 7 bakanlığın katılımıyla Ankara’da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ev sahipliğinde yapılan görüşmelerde ülke ekonomisi ve istihdam konuları masaya yatırılmıştır. Yeni istihdam teşvikleri ile ilgili çalışmalarda, oda/borsalar olarak gerekli bilgi akışını sağladık. TOBB ve ilgili bakanlıkların ortak görüşü ile 2019 yılında 2.500.000 yeni istihdam sağlama hedefi ile yola çıktığımızı ve bu yolda tüm işverenlerimize gereken desteği sonuna kadar vereceğimizi ifade etmek isterim’ dedi.

Ayrıca Başkan BAŞAR; ‘Sağlanan bu destekler Bafra’nın işgücü piyasası ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikte olup işsizliğin önlenmesinde olumlu katkılar sağlayacaktır. İşverenlerimiz istihdamın arttırılması için verilen teşviklerden mutlaka faydalansın. Teşvik ve destekler hakkında destek isteyenlere odamız personeli veya Bafra İşkur Müdürlüğü tarafından bilgilendirme yapılacaktır’ dedi.

Konuşmaların ardından İş ve Meslek Danışmanı Erdem GÖKDUMAN tarafından İstihdam Seferberliği 2019 teşvik paketleri hakkında ayrıntılı bir sunum gerçekleştirildi. Burada; Yeni İstihdama Ücret Desteği, Yeni İstihdamın SGK ve Vergi desteği, Kısa Çalışma Ödeneği, Asgari Ücret Desteği, Düzenli Ödemeye Devam Desteği, Kalkınmaya İlave destek, Önce işbaşı Eğitimi Sonra istihdam, İhtiyaca Uygun Nitelikli Eğitimi Tam Destek ( MEGİP) ile İŞKUR genel destekleri hakkında bilgi verildi. İşverenlerin sorularının cevaplandırılması ile program sona ermiştir.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER