Bafra'ya BÜYÜKŞEHİR damgası!

Samsun Büyükşehir Belediyesi Bafra'da, Kızılırmak Seddesi, şehirlerarası terminal, atık su arıtma tesisi projeleri ile turizme yönelik yatırımları tüm hızıyla sürdürürken altyapı, yol, kaldırım, aydınlatma gibi bir çok hizmeti tamamladı

Bafra'ya BÜYÜKŞEHİR damgası!

7 aylık dönemde projeler birbiriyle yarıştı

Samsun Büyükşehir Belediyesi Bafra'da, Kızılırmak Seddesi, şehirlerarası terminal, atık su arıtma tesisi projeleri ile turizme yönelik yatırımları tüm hızıyla sürdürürken altyapı, yol, kaldırım, aydınlatma gibi bir çok hizmeti tamamladı
 

Samsun Büyükşehir Belediyesi Zihni Şahin başkanlığında özellikle son 7 ayda ilçelerde adeta yatırım ve hizmet seferberliği başlattı. Bu yatırım ve hizmet seferberliğinden en çok faydalanan ilçelerin başında ise Bafra geldi. Büyükşehir Belediyesi, kentin geleği için hayati önem taşılan Kızılırmak Seddesi, Şehirlerarası Terminal, Atık Su Arıtma gibi dev projelere hız kazandırdı. Ayrıca ilçe genelinde bir çok yol, kaldırım ve aydınlatma çalışması tamamlandı.

BAFRA'YA 'KIZILIRMAK SEDDESİ' MÜDJESİ


İlçede son oylarda Alaçam, Yaşar Doğu caddeleri ile Sinop yoluna kadarki caddelerde baskı beton, kaldırım ve yol çalışmalarına başlandı. Büyükşehir ekipleri ayrıca aynı caddeler ve Hasan Aslan Bulvarı ve Süleyman Türk Caddesi'nde ise ağaçlandırma çalışmaları yaptı. Ocak ayında Bafra Kültür Merkezi ve Gençlik Caddesi aydınlatma projelerinin ihalesini yapacaklarını hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, "Kızılırmak sedde projesinin ilk 2 etabında sona geldik. Kısa süre içerisinde tamamlanacak. Şehirlerarası otogar alanında ise eski binaların yıkım çalışmalar başladı. Yol, kaldırım ve atıksu arıtma tesisi revize çalışması ise sürüyor" bilgisini verdi.

İLÇELERE 1.2 MİLYARLIK YATIRIM!


Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde her ilçeye hizmet götürdüklerini, bunun için gece gündüz çalıştıklarını ifade eden Zihni Şahin, "Her ilçemizde önemli çalışmalar yaptık. Toplamda 200’ün üzerinde 1,2 milyar tutarında yatırım gerçekleştirdik. 6 ayda 500 kilometre yol yapmak nasip oldu. Bafra ilçemizde önemli yol problemleri vardı. Daha önceki dönemlere göre 3 kat daha fazla sıcak asfalt, satıh kaplama asfalt ve beton yolu ilçemize kazandırdık. Samsun'da görev alanımıza giren 5 bin kilometre yol ağımız var. Bunun 2 bin kilometresi yapıldı. Hedefimiz 2019 ve 2020 yıllarında alt yapı ve yol problemini tamamen çözmek. Çünkü altyapı, içme suyu ve ulaşım bir şehrin en önemli gereksinimleridir" diye konuştu.

KIZILIRMAK DELTASI, DÜNYAYA AÇILIYOR


Bafra'nın birbirinden değerli turizm potansiyellerini gün ışığına çıkartacak projelere de değinen Başkan Zihni Şahin, şu açıklamayı yaptı:

"Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 100 Günlük Eylem Planı'nda yer alıyordu. Projemiz kapsamında Toplam 2 bin 271 metrekare inşaat alanına sahip tesisler, butik otel, 306 metrekare ahşap iskeleler, 3 bin 256 metrekarelik otoparklar, 602 metrekare ahşap yürüyüş yolları ve 52 metrekarelik asma köprü yapılması yer alıyor. Tüm bunlar ihale edildi. Proje kapsamında ayrıca kır lokantası, ziyaretçi tanıtım ünitesi, yönetim merkezi, giriş ve kontrol üniteleri, doğa eğitim ve konakla merkezi, Cernek seyir bölümü, ahşap yürüyüş yolları, Doğanca Ziyaretçi Tanıtım Merkezi'nin yapım çalışmaları da devam etmekti. 

DOĞANCA MAHALLESİ'NE BUTİK OTEL


Özellikle kuş gözlemi yapan ulusal ve uluslararası turistlerin deltada konaklamaları, bölgede daha fazla vakit geçirebilmeleri ve yerel ekonomiye daha fazla katkı sağlamaları açısından bölgede yaşanan konaklama sorununu gidermek için Doğanca Mahallesi'nde bulunan eski belediye binasının 14 odalı butik otel olarak düzenleme çalışmaları da sürüyor."

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2018, 17:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER