BAFRA YEŞİLAY’DAN ALKOL UYGULAMASI'NA DESTEK

Samsun’un Bafra ilçesinde 1-7 Mart Yeşilay Haftası sebebiyle Yeşilay Bafra Şube Sorumlusu ve Yeşilay gönüllüleri etkinliklerine Bafra Trafik Tescil Denetleme Büro Amirliği ekipleri ile birlikte gece alkol uygulaması ile devam etti.

BAFRA YEŞİLAY’DAN ALKOL UYGULAMASI'NA DESTEK

Samsun’un Bafra ilçesinde 1-7 Mart Yeşilay Haftası sebebiyle Yeşilay Bafra Şube Sorumlusu ve Yeşilay gönüllüleri etkinliklerine Bafra Trafik Tescil Denetleme Büro Amirliği ekipleri ile birlikte gece alkol uygulaması  ile devam etti.

Yeşilay Haftası dolayısıyla Hasan ŞİRİN ve Yeşilay Gönüllülerinden Fatih GÖKMEN, Trafik Tescil Denetleme Büro Amirliği ekipleri ile birlikte yapılan alkol uygulamasına katılarak sürücüleri , vatandaşları bilgilendirdiler ve broşür dağıtımı gerçekleştirdiler.

Uygulamadan önce Bafra Trafik Tescil Denetleme Büro Amirliği’ni ziyarette bulunan Hasan Şirin; görev başındaki memurları ve Tescil Denetleme Büro Amiri Ahmet ALBAYRAK’ı da makamında ziyaret ederek hediyelerde bulundu.

Daha sonra alkol denetleme yerine geçerek  uygulama öncesi konuşma yapan Yeşilay Bafra Şube Sorumlusu Hasan ŞİRİN;

“Bu akşam Yeşilay olarak Trafik Tescil Denetleme Büro Amirliği ekipleri ile birlikte alkol denetlemesi yapıyoruz. Sürücülerimizi bilgilendirip onları alkolün zararlarından ve kısaca doğuracağı sonuçlardan bahsediyoruz.

 Bağımlılık yapıcı maddelerin kalbimize, bedenimize, çevremize verdiği zararların bilinciyle bu maddelerden uzak durulması gerektiğini belirterek, “En önemli amacımız sağlıklı ve güzel bir hayatın kendisi olmalı. Bilinçli olarak, spor yaparak, doğru beslenerek bağımlılıktan uzak durmak mümkün. Dikkat edelim, zararlı alışkanlıklar hayatı kalbinden vuruyor” ifadesini kullandı.

Alkol önce kalbi etkiliyor

Uzun süreli alkol kullanımı kalpte ritim bozukluğu ve damar kireçlenmesine neden oluyor. Kalp kasının yapısını bozarak kanserden daha ağır bir tablo olan kalp yetersizliği oluşmasına zemin hazırlıyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)raporuna göre, her yıl yaklaşık 3,5 milyon insan alkolden dolayı hayatını kaybediyor. Alkol tüketimi en önemli ilk 10 kanser nedeninden biri olarak kabul ediliyor. İnsan sağlığı alanındaki en prestijli dergilerden American Journal of Public Health’de yayınlanan araştırmaya göre sadece büyük oranda alkol tüketenler değil, az ve ölçülü miktarda alkol kullananlar da kanser ve kalp rahatsızlığı riski ile karşı karşıya.

Biz de bu bağlamda, Yeşilay Haftası münasebeti ile vatandaşlarımızı bilinçlendirmek adına el broşürlerimizi alarak Trafik Tescil Denetleme Büro Amirimiz Ahmet Albayrak vasıtası ile, Trafik Polislerimizin yapmış olduğu alkol uygulamasına katıldık.

Katılmamızın nedeni ise sürücülerimizi daha da bilinçlendirerek trafikte seyirlerini daha da kolaylaştırmak.

Bize yardımcı olan Trafik Tescil Denetleme Büro Amirimiz Ahmet Albayrak’ a ve görev yapan Polis Memurlarımıza çok teşekkür ediyorum’’ dedi.

Bafra Yeşilay gönüllüsü tarafından hazırlanan çay ve kek ikramları görev başında ki memurların içini ısıtarak renkli kareler ortaya çıkardı.

Denetleme  toplu fotoğraf çekiminden sonra sona erdi.

Hüdanur YAŞAR

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2019, 09:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER