BAFRA YUNFEST ŞİİRE DOYDU !

Bafra YUNFEST, birçok etkinliğin yanı sıra; Bafra ve diğer il ve ilçe şairlerini de konuk etti ve güzel şiirler, şiir severler şiire doyurdu.

BAFRA YUNFEST ŞİİRE DOYDU !

Bafralı şair ve eğitimci Süleyman ALTUNBAŞ; bu organizasyonun gerçekleşmesine öncülük etti. Konuk şairler Bafra Öğretmenevi'nde ağırlandılar.

Bafra Kolay Mahallesi, Neyzen Tevfik Tesisleri' nde; 25 Ağustos 2019 Pazar günü, 21.00- 23. 00 saatler arasında gerçekleşen şiir dinletisi oldukça ilgi ve beğeni gördü.

Dinleiye İstanbul' dan www.siirfm.org şiir sitesinden, şair Muammer Amet SAĞLAM, Vezirköprü' den şair HaticeTarkan DOĞANAY, İzmir' den şairAlpaslan DURMA, İstanbul' dan Fulya Aras KOCA, Rize' den Elif ÖZALLI ve Bafra' dan da şair, eğitimci, yazar ve Simur Ateşi Grubu' ndan Süleyman ALTUNBAŞ, Kolat eşrafından Neyzen Tevfik' in akrabası, şair, Araştırmacı Yazar ve Bafra Musıki Cemiyeti Başkan Yardımcısı Namık ANARAT İle çok sayıda şiirsever katıldı.

Şiirseverlere; dinetiye verdikleri katkı ve emeklerinden dolayı plaket ile onore edildiler.

Bafra YUNTFEST Şiir Dinletisi şairlerinden Hatice Tarkan Doğanay şiir dinletisi ile ilgili olarak şunları söyledi:

" Su gibi akıp giden zaman içinde muhteşem iki gün yaşadım.

Şiire gönül vermiş Şiir Fm Ailesi' ni tanıyıp, samimi arkadaşlar edindim.

Dinleti sonrası, şiirin duygusuyla hüzünlenip ağlayan Kolay köyünün güzel insanlariyla sarılıp kucaklaştım.

Neyzen Teyfik'in torunu İdris Anarat beyle tanıştım ve sohbet etme imkanı yakaladım.

Uzun süredir; sosyal medyadan takiplestigim yazar arkadaşım Nuray Güllü ile, gülüşü içten o harika kadın ile ilk defa bu dinletide karşılaştım. Dinletiye geldiği için bir kez de buradan teşekkür etmek isterim.

Ve Süleyman Beyin eşi Sonay Hanım ile tanışmaktan, vakit geçirmekten büyük haz aldığımı söylemeden geçmek istemiyorum. Tam bir roman karakteri gibiydi. Hayatımda çok güçlü kadınlar tanıdım ama, hiçbir şey konuşmadan yalnızca duruşuyla bu kadar çok şey anlatan bir kadın tanımadım.

Büyüklerimizin " Hükümet gibi kadın " ya da " Cumhuriyet gibi kadın " diye tabir ettikleri kadınla karşılaştım. Aynı zamanda samimi, eğlenceli ve oldukça zeki.

Buraların tabiriyle " elli kollu ", o muhteşem böreği ve tarçınlı keki hiçbirimiz unutamayacağız. Ona baktıkça içimden keşke bir komşum, aile dostum ya da bir ablam olsa hayatıma renk katsa dedim. Inanin hayat ancak böyle güzel insanlarla çekilir...

Ve; Süleyman Altunbaş Hocamın elinden plaket alma onurunu yaşadım. Benim için paha biçilmezdi. Nasıl teşekkür edeceğimi hala bilemiyorum.

Bu güzel gecenin düzenlenmesinde başta Süleyman Altunbaş hocam olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürü borç bilirim.

Saygı ve sevgiyle. "

Haber : Oktay ZERRİN- Bafra

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER