BAFRA’DA ÇİFTÇİLERİN ARAZİ TOPLULAŞTIRMA İSYANI

Samsun’un Bafra ilçesi Emenli Mahallesinde yaşayan sakinler hayvan otlamak amacıyla kullandıkları arazinin toplulaştırması kararına tepki göstererek eylem yaptı.

Samsun’un Bafra ilçesi Emenli Mahallesinde yaşayan sakinler hayvan otlamak amacıyla kullandıkları arazinin toplulaştırması kararına tepki göstererek eylem yaptı.

Emenli Mahallesinde yaşayan ve geçimini hayvancılıkla sağlayan sakinler Karaboğaz Mevkisinde yapılan toplulaştırma ile hayvanlarını otlatacak yerlerinin olmadığını ifade etti. Toplulaştırma kararı verildikten sonra mahkeme süreci devam eden arazileri mahallede ikamet etmeyen şahısların almasına tepki gösterdi.

Konuyla ilgili görüş belirten mahalle sakinleri “Biz yaklaşık 60 yıldır burada ikamet ediyor ve geçimimizi hayvancılıkla sağlıyoruz. Devletimiz bizim yararımıza olan toprak reformunu 2012 yılında başlattı. Kuşaklama kanalı ile sınır belirlendi. 2019 yılında gördük ki arazilere giremiyoruz. Sorduğumuzda sit alanı derecelendirildi.  Gerekli izinler alındı denildi. Bu araziler ikameti bile burada olmayan buraya yazlık yapmak isteyen şahıslara veriliyor. Bunun sonucunda arazinin doğal yapısı bozulacak,  bizlerin kültürel çatışma yaşanarak huzuru bozulacak ve geçim kaynağımız olan hayvancılık bitecek.  Yıllarca üzerinde yaşadığımız dedelerimizden miras kalan yerlerimizi oldubitti ile tanımadığımız kişilere bırakmak istemiyoruz. Yapılan bu haksızlığı Sayın Cumhurbaşkanımıza duyurmak istiyoruz ”ifadeleri kullanıldı.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2020, 15:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER