banner223

Bafra’da pazar yerlerinde denetim sürüyor

Samsun’un Bafra ilçesinde korona virüs salgınını önlemeye yönelik alınan tedbirler kapsamında halkın yoğun şekilde bulunduğu pazar yerleri denetlendi.

Samsun’un Bafra ilçesinde korona virüs salgınını önlemeye yönelik alınan tedbirler kapsamında halkın yoğun şekilde bulunduğu pazar yerleri denetlendi.

Samsun’un Bafra ilçesinde Pandemi Denetim Planı doğrultusunda, Bafra Kaymakamlığı koordinesinde ilçede ki pazaryerlerinin denetimleri sürüyor. Bugün Büyük Pazarda Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Bafra İlçe Sağlık Müdürü Aytaç Akın, İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Gökay Gökdoğan, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Dursun, Bafra Pazarcılar Odası Başkanı Hüseyin Topuz ve beraberindeki heyet pazaryerinde incelemelerde bulundu.

Yapılan incelemelerde Pazar yeri esnafı ile konuşan Kaymakam Ertürkmen ve Başkan Kılıç burada esnafın sorunlarını dinledi. Pazarda bulunan giriş kapılarının tek kapıya düşürülmesi sonucunda bazı esnafların iş yapamadığı şikayeti üzerine Kaymakam Ertürkmen kısa süre içerisinde bu sorunu çözüme kavuşturacaklarını ifade etti.

500 ESNAFA HES KODU KONTROLÜ

Yapılan denetimin ardından konuşan Bafra Kaymakamı Ertürkmen “ Bugün burada Belediye Başkanımız ve diğer arkadaşlarımızla incelemelerde bulunduk. Bu pazarın şöyle bir özelliği var. Burada yaklaşık 500 esnafımızın günlük HES Kodu kontrolleri odamız tarafından yapılıyor. Odamız bir sorumluluk aldı. Günlük kontrollerini yapıyor. Burada en önemlisi salgınla mücadele de esnafımızın bunu benimsediği bu mücadeleye katkı verdiği için onlara da teşekkür ediyorum. Yakın zamanda bu uygulamaya bakkallar odamızda başlayacak. Şuanda onlar 200 civarı esnafın HES Kodlarını aldılar sisteme giriyorlar. Hem esnafımızın hem vatandaşımızın yüzü gülsün. Herkese sağlıklı uzun ömürlü bir hayat diliyorum. Teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

ESNAFLARIMIZIN SORUNU ÇÖZÜLECEK

Kaymakam Ertürkmen’in ardından konuşan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç “ Pazaryerinde başlattığımız yeni bir uygulamayı denetlemek içinde buradayız. Bu uygulamayla herkes kendinden emin oluyor. Uygulamadan herkes memnun. İçeriye alışveriş yapmaya gelenlere de aynı uygulamayı yapıyoruz.

Şimdi burada iki kapıdan da giriş çıkış yapılabiliyor. Pazaryerinde ki uç noktadaki esnaflarımız bu konuda sorunlarını dile getirdi. İnşallah kısa sürede bir karar verip kapıları çaprazlama açarak bu sorunu çözeriz.

Denetimleri 24 saat yapamıyoruz. Ama ara ara da yapmamız bile en azından bu uygulamayı sürdürürüz. Vatandaşlarımıza bu uygulamanın var olduğunu hissettirmeye çalışıyoruz. Bu riski en aza indirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından denetim son buldu.

Haber: Ayhan AYDEMİR

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2020, 17:48

Muhammet SÖYLEMEZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER