banner223

Bafra`da Orman Haftası etkinliği

Samsun`un Bafra ilçesinde 21-26 Mart tarihleri arasında kutlanan Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinliği Fen Lisesinde düzenlendi.

Bafra`da Orman Haftası etkinliği

Bafra Fen Lisesi toplantı salonunda düzenlenen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Programın açılış konuşması Bafra Orman İşletme Müdürü Ercüment Sarıca tarafından yapıldı. Müdür Sarıca`nın ardından konuşan Bafra Kaymakamı Ahmet Adanur, “Bundan 20 yıl önce ormanların sürekli azaldığına dair bazen söylenti ama gerçeklik payı da az olmayan yaklaşım tarzları mevcuttu. Ancak Orman varlıkları şuanda artış gösteriyor. Fakat ormanlar kırsalda, köylerde, dağlarda artıyor. Buralarda artarken şehirlerimiz daha az yeşil oluyor. Bu açıdan ormanların artışını elbette orman genel müdürlüğü sağlıyor. Yeni ekim alanları oluşturuluyor. Yangınla mücadele oluyor. Ama bizlerinde bu konuda çalışmalar yapması gerekiyor” dedi.

Konuşmanın ardından Orman Genel Müdürlüğü`nün 180.`yılı nedeniyle bir sinevizyon gösterisi yapıldı.

Gösterimin ardından Orman Sevgisi ile geçen 180. Yıl konulu şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül töreni düzenlendi.

Tören sonrası Orman İşletme Müdürlüğü tarafından hazırlanan sergi gezildi ve Bafra Fen Lisesi tarafından oluşturulan alana fidan dikimi gerçekleştirildi.

Programa Bafra Kaymakamı Ahmet Adanur, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Turgut Türkmen, İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Gökay Gökdoğan, Amasya Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Şakir Güneri, Bafra Orman İşletme Müdürü Ercüment Sarıca, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serkan Erbaş, Bafra Fen Lisesi Müdürü Kadir Albayrak ve çok sayıda davetli katıldı.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER