BAFRA’DA RAKAMLARLA KORANAVİRÜS

Samsun’un Bafra ilçesinde görevli olan muhtarlara yeni tip koronavirüsü ve aşılama çalışmaları hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda 10 bin vakanın görüldüğü aktarılırken 2 kişide mutasyonlu virüs olduğu söylendi.

BAFRA’DA MUHTARLARA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Samsun’un Bafra ilçesinde görevli olan muhtarlara yeni tip koronavirüsü ve aşılama çalışmaları hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda 10 bin vakanın görüldüğü aktarılırken 2 kişide mutasyonlu virüs olduğu söylendi.

Bafra Belediyesi Kültür Merkezinde yapılan toplantıya Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, İlçe Sağlık Müdürü Aytaç Akın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Bünyamin Temur, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Fatih Özer, Muhtarlar Dernek Başkanı Erol Andiç, Bafra Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Yaşar Şenel ve muhtarlar katıldı.

AŞI İÇİN TALEP OLUŞTURUN

Toplantıda konuşan Kaymakam Ertürkmen, Aşılama çalışmaları talep üzerine geliyor. Zorunlu değil. Bana nasıl olsa gelecek diye düşünmeyin. Talep oluşturun gelelim aşılarınızı yapalım. Vatandaşlar gelecekler aşı yapacaklar diye düşünüyor galiba öyle bir durum yok. Talebinizi 182 numaraları hattan iletebilirsiniz ”ifadelerini kullandı.

EĞİTİM ÖĞRETİME DEVAM EDİLECEK

Ertürkmen’in ardından konuşan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu ise Okullarımız Bakanlığımızın belirlemiş olduğu şartlara göre Bafra’da da açılacak. Biz Milli Eğitim olarak Kaymakamlığımız önderliğinde her şeye hazır. Siz muhtarlarımızdan istediğimiz ailelere maske mesafe ve temizlik konusunda uyarılarda bulunmanız. İnşallah farklı bir durum olmazsa belirlenen takvimde eğitim öğretime devam edilecek” dedi.

TOPLAMDA 10 BİN VAKA GÖRÜLDÜ

 Mehmet Ali Katipoğlu’nun ardından konuşan İlçe Sağlık Müdürü Aytaç Akın ise “182 veya MHRS sisteminden talep oluşturduğumuzda saat ve tarih seçimini kişiye bırakıyoruz. Aile Hekimi ve Devlet Hastanesinde de aşılama çalışmaları yapılabilir. Şuana kadar İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak Bin 113 aşı yaptık. Özel Hastane Aile Hekimliği ve Bafra Devlet Hastanesinde yapılan aşılama ile birlikte bu sayı 6 bin 746’ya çıktı. Bugüne kadar ilçe görülen 10 bin 230 pozitif koronavirüs vakası oldu. Belirlenen gruplara aşılama çalışmamız devam ediyor.

Ayhan Aydemir

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2021, 17:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER