Bafra’da Süs Bitkileri Konferansı Yapıldı

Samsun’un Süs Bitkileri sektöründe kümelenme çalışması Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda; Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, OKA, TKDK, Üretici Birliği ve sektörün diğer paydaşlarının katılımıyla başlatıldı.

Bafra’da Süs Bitkileri Konferansı Yapıldı

Samsun’un Süs Bitkileri sektöründe kümelenme çalışması Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda; Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, OKA, TKDK, Üretici Birliği ve sektörün diğer paydaşlarının katılımıyla başlatıldı. Bu kapsamda; çalışma gurubu oluşturuldu, farkındalık konferansları yapılması, sektör fizibilitesinin hazırlanması, TKDK süs bitkileri desteğine pilot ilçelerde proje sunumunun organizesi vb. kararlar alındı.

Birinci adım olarak, Samsun Büyükşehir Belediyesi Kalkınma Dairesi Başkanlığı öncülüğünde Samsun’da Süs Bitkileri Sektörünün Geliştirilmesi konulu konferans Bafra öğretmenevi toplantı salonunda düzenlendi. Konferansa Samsun Eski Milletvekili İşadamı Ahmet Aydın, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, Kırsal Kalkınma Dairesi Bşk M. Akif Özdemir, Kalkınma Dairesi Bşk. Eyüp Elmas, OKA, Bafra Tarım İlçe Müdürlüğü, Bafra Ticaret Odası ve Bafra GİAD katıldı.

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süs Bitkileri Yetiştirme ve Islahı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Soner Kazaz’ın sunduğu konferansta Süs Bitkileri alanında Dünya da gelinen nokta, Türkiye’nin sektördeki yeri ve Samsun’un bu sektördeki yeri üzerine analizlerini sundu. Samsun’u İklim, arazi, lojistik yönleriyle ele alarak avantaj ve dezavantaj yönlerinin ayrıntılı olarak anlatıldığı konferansta en büyük Pazar olan Rusya’nın ihracatta önemli bir kapı olduğu dile getirildi. Samsun’da bu sektörde üretim yapan firmaların üretim alanları olan seraların modernize edilmesi ve kümelenme faaliyetlerinin gerekliliği üzerinde duruldu.
 

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER