BAFRA’DAN 2. S-400 GEÇİŞİ

Türkiye Cumhuriyeti tarafından Rusya’dan tedarik edilen S-400 hava savunma füze sistemi Bafra’dan geçerek Sinop iline hareket etti.


Tedarik edilen S400 hava savunma füze sistemine ait bileşenlerin Samsun’dan Sinop’a doğru sevk edilirken ki görüntüleri kamuoyuna yansıdı. Sevk edilen S400 bileşenleri arasında komuta kontrol aracı ile birlikte füze fırlatma aracı(TEL) yer aldığı görülmektedir.

BAFRA’DAN GEÇİŞİ MERAK UYANDIRDI

Sevk güzergahında çekilen farklı görüntülerde S400 sisteminin radar bileşenleri, füze taşıyıcı lançerler de görülmektedir. Sinop hava limanı 6 Ekim 09.00 ile 16 Ekim 2020 günü 14.30 arası trafiğe kapalı olacak. Test atışlarının bahse konu süre zarfında icra edileceği iddia edildi.

Ankara’dan geldiği tahmin edilen S-400’ler Samsun’un Bafra ilçesinden geçtiği sırada görüntülendi. Vatandaşların meraklı gözlerle takip ettiği S-400 geçişi Sinop iline hareket etti.

ÇAVUŞOĞLU HENÜZ AKTİF DEĞİL

Bu bağlamda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı açıklamasında “S-400’ler henüz aktif değil çalışmalar var ama aktif değil. S-400’ün aktif hale getirilmesi konusunda yapılacakları askerlerimiz bilir, izah eder. Bu sistemi biz acil ihtiyacımız olduğu için aldık.” ifadelerinde bulunmuştu.

ABD’DEN AÇIKLAMA

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı S-400 füze savunma sistemlerini test edebileceği açıklamasından dolayı son derece endişe duydukları belirtildi.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2020, 09:33
YORUM EKLE
YORUMLAR
Abdullah Selamet
Abdullah Selamet - 4 yıl Önce

Elbette egitim ve test calismalari yapilacak

SIRADAKİ HABER