HA- Bİ- DER DERNEĞİ'NE ZİYARETLER SÜRÜYOR!

Bafralı Emekli Öğretmen Yaşar Önbaş’ın Genel Başkanı olduğu 2003 yılında kurulan  Bafra Halkımızı Bilinçlendirme Derneği (HA- Bİ- DER) Genel Merkezi’ne İstanbul Beylikdüzü Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Üyeleri ziyarette bulundu.

HA- Bİ- DER DERNEĞİ'NE ZİYARETLER SÜRÜYOR!

Bafralı Emekli Öğretmen Yaşar Önbaş’ın Genel Başkanı olduğu 2003 yılında kurulan  Bafra Halkımızı Bilinçlendirme Derneği (HA- Bİ- DER) Genel Merkezi’ne İstanbul Beylikdüzü Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Üyeleri ziyarette bulundu.

Milli Mücadelemiz olan 19 Mayıs 1919 Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100.yıl kutlamaları sebebiyle İstanbul’dan Samsun’a 40 kişilik bir ekip olarak gelen Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği 100.yıl etkinliklerine katılım sağladıktan sonra Bafra’yı da ziyarette bulundular.

Önce meşhur Bafra Pidesi’ni tadan İstanbul’lu ziyaretçiler ardından çay ve sohbet eşliğinde Bafra Kaymaklı Lokumu’nu tattılar. Burada konuşma yapan  HA- Bİ- DER Dernek Başkanı Yaşar Önbaş;

“Açıldığımız günden bu yana yetiştirmiş olduğumuz anneler ve çocuklarımız ile ne kadar gurur duysak az kalır. Başardıkları, eğittikleri çocuklar ile bugünlere başarılı bir şekilde geldiler. Böyle bir anne ile gel de böbürlenme, övünme, gurur duyma.

Bunun gibi 647 aileye ulaştık. Ayağı protez bir bayan, anne var. Eğitim aldı, üniversiteden eğitimler alarak diplomasını aldı. Benim beynim değil ayağım özürlü diyerek azim ile, karanlıktan aydınlığa çıkarak başarılara imza attı.” diyerek başarı öykülerinden bahsetti.

Sözlerinin devamında ise “ İyi ki geldiniz, Bafra’mıza güzellikler getirdiniz. Sizi ağırlamaktan, burada olmanızdan ötürü çok mutluyuz. Dilerim her Karadeniz turlarına çıktığınızda güzel Bafra’mıza da uğrar bir pidemizi, lokumumuzu yersiniz. Şimdi o meşhur Bafra Ballı Cevizli  Dondurma’ mızı yemek için yola koyulalım.” Diyerek BAFDO Bafra Dondurma da Meşhur Bafra Ballı Cevizli Dondurması’ nı yerinde tattılar.

Daha sonra Ha- Bi- Der Derneği’ni yerinde ziyaret eden İstanbul Beylikdüzü Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Üyeleri dernek binasına ve derneğin gerçekleştirdiği çalışmalara hayran kalarak Yaşar Önbaş’ın yaptığı çalışmalardan, projelerden dolayı tebriklerini sundular.

Ha- Bi- Der Genel Başkanı Yaşar Önbaş dernekte ki çocukların yaptığı oyuncakları, bilimsel çalışmaları, oyuncak müzesini, uluslararası verilen ödüllerini ve başarı öykülerinden bahsederek, ziyaretçileri adeta büyüleyerek duygulandırdı.

Derneğin faaliyetlerinden ve hayatlarını değiştirdikleri anne ve çocukların yaşam öykülerinden de bahsederek ziyaretçilere bilgiler aktardı.

Ayrıca yakın zamanda HA- Bİ- DER olarak yeni projeler, önemli gelişmeler ve yeniliklerin olacağını da müjdeledi.

Hüdanur YAŞAR

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2019, 18:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER