Kızılırmak Anaokulunun Minik Öğrencileri Fabrika Gezisinde

Kızılırmak Anaokulunun minik öğrencileri “Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası” etkinlikleri kapsamında Bafra ilçesinde faaliyet gösteren fabrikaları ziyaret etti.

Kızılırmak Anaokulunun Minik Öğrencileri Fabrika Gezisinde

Kızılırmak Anaokulunun minik öğrencileri “Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası” etkinlikleri kapsamında Bafra ilçesinde faaliyet gösteren fabrikaları ziyaret etti. Kızılırmak Anaokulu Müdür Yardımcısı Elif Değirmenci ve Okul Öncesi Öğretmenlerinden Gülbeyaz Ülkü Arslan; ‘Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası’ kapsamında minik öğrencilere yönelik farklı bir etkinlik düzenlediler. Bu etkinlik kapsamda minik öğrenciler; Bafra ilçesinde faaliyet gösteren Yerebakanlar Pirinç Fabrikası ile Bafira Salça Fabrikasını ziyaret ederek üretim bantlarında incelemelerde bulundular.

Minik öğrenciler Yerebakanlar Pirinç Fabrikasında yaptıkları incelemede çeltik ürününün işlenerek mutfaklarımıza ve sofralarımıza pirinç olarak nasıl geldiğini gördüler. Bafira Salça Fabrikasında da incelemelerde bulunan Minikler; yemeklere tad veren salçanın nasıl paketlendiğine şahit oldular. Bafira Salça Fabrikası İhracat Sorumlusu Yeliz hanım’ın hazırlattığı yaş pastayı birlikte kesen çocukların mutluluğu gözlerinden okunuyordu.

Kızılırmak Anaokulu’ndan düzenlenen etkinlikle ilgili olarak yapılan açıklamada; “Çocuklarımızın bilinçli tüketiciler olarak yetişmeleri için hassasiyet gösteriyoruz. Temel tüketim maddelerini öz kaynaklarımızdan karşılamak, ekonomimizi geliştirmek bu haftanın en önemli gayelerinden birisidir. Bu haftada çocuklarımıza tutumlu olmayı ve öz kaynaklardan beslenmeyi çok iyi bir şekilde anlatmamız gerekiyor. Kızılırmak Anaokulu olarak bu etkinlikte bizlere çocuklarımıza gösterdikleri ilgi nedeniyle; Yerebakanlar Pirinç Fabrikası – İbrahim Yerebakan ve Bafira Salça Fabrikası İhracat Sorumlusu Yeliz Hanım’a çok teşekkür ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

 

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER