ÖĞRETMENE SAHİP ÇIKMAK GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKMAKTIR!

Türk Eğitim Sen Bafra Şube Başkanı Hakan Eroğlu, "Son yıllarda maalesef öğretmenlerimize yönelik gereksiz ve olumsuz yorumlar artmış, öğretmenlerimiz toplum önünde hedef haline getirilmiştir.Bunun neticesinde mesleğimiz, sanki yanlış ve gereksiz bir meslekmiş gibi itibarsızlaştırılma çabası içine girilmiştir" dedi.

ÖĞRETMENE SAHİP ÇIKMAK GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKMAKTIR!

Çoğu yerde öğretmenler üzerine bir konu açıldığında, öğretmenlerimizin neredeyse tek yaptığı faaliyetin 3 aylık tatil olduğu bilen tarafından da bilmeyen tarafından da dile getirilmektedir. Öğretmenlerimizin motivasyonuna, itibarına, sağlığına ve hatta canına kast eden şiddet vakaları,artık eğitim hayatımızın en hayati problemlerinden birisi haline gelmiştir.Halbuki biz öğretmenler, geleceğimizin güvencesi çocuklarınızı çocuklarımız olarak bilmekte, onları daha güzel bir hayata hazırlamak için gayret etmekteyiz. Mesleğimiz, bedeli hiçbir maddiyatla kıyaslanmayacak kadar sevgi,saygı ve fedakarlık üzerine kurulu özel ve kutsal bir meslektir.

Dün Baframızda Bafra Diyanet Merkez Camisinde yapılan ve başka camilerden de dinlenen vaazda, Vaizin ahlak ve yozlaşmadan bahsederken, Avrupa’da görünen yozlaşmanın Türkiye’de de görülmeye başladığı, öğretmenlerin öğrencileri istismar ettiği, hatta erkek öğretmenlerin erkek öğrencileri istismar ettiğine dair söylemlerini kesinlikle kabul etmiyoruz. Ülkemizde istismar vakaları, geçmişte yaşanmıştır ve maalesef yaşanmaya devam ediyorken bir çok kesim sessiz kalmaktadır.Konu öğretmen olunca bu tür talihsiz vakalar, rahatlıkla dile getirilmektedir. İstismar olayları tam anlamıyla toplumun vicdanını yaralayan, vahşi, sapıkça olaylardır.Bu tür vakalar,nerede ve ne şekilde olursa olsun, toplumun her bir ferdinin en yüksek perdeden karşı çıkması gereken hadiselerdir.Lakin mevzunun direkt öğretmenlere bağlanması çok üzücü ve utanç vericidir.

Bizler her zaman bu tür olayların karşısında, toplumun ve öğretmenlerimizin yanındayız. Geleceğimizi şekillendiren öğretmenleri, ötelemeyi bırakıp onlara sahip çıkmalıyız.Çünkü öğretmene sahip çıkmak bir ülkenin geleceğine sahip çıkmaktır.  Bizler, bu vaazın özellikle Bafra Diyanet Merkez Camisinde yapılmış olmasından dolayı bu konuda eksiği olan kişi ve kişilerin cezalandırılarak gerekli yasal işlemlerin yapılmasını talep ediyoruz ve bu talihsiz olayın da sonuna kadar takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz.

Türk Eğitim Sen Bafra İlçe Başkanlığı

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER