banner221

Saadet; 17 İlçe Başkanını Bafra’da Ağırladı

Saadet Partisi Bafra ilçe teşkilatı Mayıs ayı Samsun İl Divan Toplantısı için 17 ilçeyi Bafra da ağırladı.

Saadet; 17 İlçe Başkanını Bafra’da Ağırladı

Toplantıya Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ersan Bilgin, Samsun İl Sorumlusu İbrahim Veli, SP Samsun İl Başkanı Salih Şen ve 17 ilçe başkanı katıldı.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ersan Bilgin burada yaptığı konuşmada; “Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın hemen akabinde Samsun’dayız. Samsun; kurtuluş mücadelesinde çok önemli bir yeri olan bir ilimiz. Biz Saadet Partisi olarak 50 küsür yıldır Milli Görüş Hareketinin 5. Partisi olarak büyük bir mücadele içerisindeyiz. Bu mücadele; sevgi ve kardeşliğin, adaletin, sosyal refahın, toplumsal kalkınmanın ve toplumun tüm bireyleriyle saadet ve huzur içerisinde yaşadığı, üretenin hakkını aldığı bir Türkiye’yi inşa etmek için mücadele etmekteyiz” ifadelerini kullandı.

Genel Başkan Yardımcısı Ersan Bilgin; “Bugün mevcut iktidarın icraatlarına baktığımızda; ekonomiden tarıma, dış politikadan eğitime, sosyal hayattan aile hayatına varıncaya kadar birçok alanda büyük problemlerle karşı karşıyayız. Artık iktidarın ülkeyi yönetemediğine ve yorulduğuna şahit olduk. Problemlere çözüm üretemediğine ve problemlerin katlanarak büyüyerek devasa hale geldiğine şahit oluyoruz. Bugün en büyük problemler; ekonomik problemlerdir, ahlaki problemlerdir, dış politikada yaşanan meselelerdir. Özellikle tarım ve hayvancılık alanında daha düne kadar kendi kendine yeten bir ülke konumundayken bugün tarım ve hayvancılık alanında SOS veren bir ülke haline gelmiş bulunmaktayız. Bugün geçen yıllarda tarımla uğraşan çiftçi sayısı yarıya düşmüştür, bu çok büyük ir problemdir.  Tarımdaki girdiler,  ürettiğinin karşılığını alamama halleri, vergiler sebebiyle üretici üretmekten vazgeçme noktasına gelmiştir. Bugün tarımda pek çok şeyi ithal eder hale geldik. Biz Saadet Partisi olarak diyoruz ki; tarım milli bir meseldir, milli güvenlik meselesidir. Dolayısıyla bu konuda bir seferberlik ilan edilmelidir. Ama ne yazık ki hükümetin bunu yapacak mecali yoktur.” şeklinde konuştu.

Ersan Bilgin konuşmasında; “Önümüzde bir seçim var. Bu seçim milletimiz için büyük bir fırsattır.  Hamdolsun farklı programları olan 6 tane siyesi parti bir araya geldi ve belli konularda ittifak ederek bir masa etrafında memleketimizin ve milletimizin meselelerine çözüm üretmek üzere buluştu. İnşallah buradan hayırlı neticeler çıkacağına biz inanıyoruz. Seçimin bir an evvel yapılması lazımdır. Seçim sonucunda milletimiz tercihi yapmalı ve bu anormal durumdan normalleşme durumuna gelebilmelidir” diye konuştu.

‘2022 yılının tahmini bütçe açığı şu anda 5. Ayda kullanılmış durumdadır’ şeklinde konuşan SP Genel Başkan Yardımcısı Bilgin; “Daha yılın bitmesine 7 aydan fazla bir zaman var, fakat bugün için tahmini bütçe açığını doldurmuş durumdayız. Bu da facia bir durumdur. Yine Korumalı mevduat sebebiyle 30 milyar kira kullanılmış durumdadır. Biz bunu biliyoruz ki biryerlerden borç para bulabilmek için yaptılar. Bugün bakıldığında 3 ay içerisinde korumalı mevduata 30 milyar lira harcanmış durumdadır. Bu kimin parası? Bu çiftçinin parası, esnafın parası, hayvan üreticisinin parası, emeklinin parası, memleket evladının parasıdır” diye konuştu.

SP Genel Başkan Yardımcısı Ersan Bilgin; 20 yıl önce iktidara gelirken ben toplumun bütün kesimlerini kalkındıracağım, adaleti ve kalkınmayı toplumun tüm kesimlerine yayacağım diye iktidar, uğun baktığımızda adalette büyük bir problem var. Hukuk işlemiyor. Kalkınma; kim kalkınıyor bugün? Bir avuç azınlık kalkınıyor. Servetine servet katanlar kalkınıyor. Toplumun bütün kesimleri erimeye devam ediyor. Bugün orta sınıf diye bir kesim kalmamıştır memleketimizde. Ne yazık ki bugün gariban vatandaşlarımız var, bir de zenginler var. Bugün bir berber, bir terzi orta kesim sınıftan gariban vatandaş sınıfına getirilmiştir. Bu sebeple toplumda diğer sosyal patlamalar da meydana geliyor. Toplumdaki ahlaki, manevi ve psikolojik buhranın neticesinde boşanmalar ve intiharlarda büyük artışlar olduğu bir dönemdeyiz” diye konuştu.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Haydar Yıldırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER